Buzz

Ο Τζόελ Κοέν σκηνοθετεί (solo) «Μάκβεθ», με τη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και τον Ντενζέλ Γουάσινγκτον

στα 10

Κι αυτό θα είναι το πρώτο «βαρύ πυροβολικό» της Apple TV+!

Ο Τζόελ Κοέν σκηνοθετεί (solo) «Μάκβεθ», με τη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και τον Ντενζέλ Γουάσινγκτον

Η πλατφόρμα Apple TV+ προσπαθεί, ακόμα, στα πρώτα της βήματα, να ορίσει τη θέση της σ' έναν έξτρα ανταγωνιστικό κόσμο. Μ' αυτή της την κίνηση, πάντως, κάνει το θόρυβο που, προφανώς, ήλπιζε.

Διαβάστε ακόμη: Αγώνας δρόμου για τη δεύτερη προβολή στα θερινά σινεμά

Εχοντας, ήδη, κερδίσει τις εντυπώσει με σειρές (λίγες) σαν το «Ted Lasso», τώρα η πλατφόρμα θέλει ν' απλώσει τη δύναμή της και προς τις ταινίες... οσκαρικών δυνατοτήτων. Τέτοια θα είναι, το δίχως άλλο, η νέα ταινία που γράφει και σκηνοθετεί ο Τζόελ Κοέν, για πρώτη φορά μόνος, χωρίς τον αδελφό του, Ιθαν. Το φιλμ λέγεται «The Tragedy of Macbeth», ακολουθεί, πράγματι, την πλοκή του «Μάκβεθ» του Σέξπιρ, προφανώς μ' ένα κοενικό twist και πρωταγωνιστεί ένα ζευγάρι - δυναμίτης, ο Ντενζέλ Γουάσινγκτον στον πρωταγωνιστικό ρόλο και η μόλις βραβευθείσα, ξανά, με Οσκαρ, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ ως Λαίδη Μάκβεθ ή κάτι σχετικό. Το καστ συμπληρώνουν οι Μπρένταν Γκλίσον, Κόρεϊ Χόκινς, Σον Πάτρικ Τόμας, Ραλφ Ινεσον και Μπράιαν Τόμπσον.

Παρότι ακόμα δεν ξέρουμε πότε η ταινία θα είναι έτοιμη να συναντήσει το κοινό της, η συμφωνία προβλέπει ότι το φιλμ θα βγει πρώτα στις κινηματογραφικές αίθουσες από την A24 και στη συνέχεια θ' ανέβει στην πλατφόρμα της Apple TV+. Fair is foul, and foul is fair.

the tragedy of macbeth 607