Industry

Αγώνας δρόμου για τη δεύτερη προβολή στα θερινά σινεμά

στα 10

Η απαγόρευση κυκλοφορίας μπορεί να πήγε μετά τα μεσάνυχτα, αυτό όμως δεν εξασφαλίζει αυτόματα δεύτερη προβολή στα θερινά.

Αγώνας δρόμου για τη δεύτερη προβολή στα θερινά σινεμά
Σινέ Πανόραμα (Θεσσαλονίκη)

Στάση αναμονής κρατούν οι ιδιοκτήτες των θερινών κινηματογράφων, οι οποίοι ετοιιμάζονται πυρετωδώς και ανυπομονούν για το άνοιγμα των αιθουσών την Παρασκευή 21 Μαΐου, χωρίς να γνωρίζουν ακόμη αν το πρόγραμμά τους θα περιλαμβάνει μία ή δύο προβολές ημερήσια.

Μπορεί η απαγόρευση κυκλοφορία να μετατέθηκε από τις 23.00 στις 00.30, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα για έναν κινηματογράφο, καθώς η δεύτερη προβολή που παραδοσιακά ξεκινάει στις 23.00 ολοκληρώνεται πολλές φορές μετά τη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα, για να μην αναφερθεί κανείς και σε μεταμεσονύκτιες προβολές που κανονικά ξεκινούν μετά τη δεύτερη κανονική προβολή.

παλλήνη Σινέ Παλλήνη

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 00.30, αν δεν υπάρξει επέκταση ή ακύρωσή της μέχρι τις 21 Μαΐου, απαγορεύει τη δεύτερη προβολή για τους θερινούς κινηματογράφους, πράγμα που ίσως και να είχε συνοπολογιστεί όταν αποφασίστηκε το γενναίο 75% ως ανώτατο όριο πληρότητας. Δεν αποκλείεται βέβαια, όταν θα αποφασιστούν τα επιμέρους μέτρα για τη λειτουργία των θερινών (αποστάσεις, μάσκες, κυλικεία, έκδοση εισιτηρίων κλπ) να περιλαμβάνεται και μια εξαίρεση στο ωράριο - παρόμοια ρύθμιση είχε ισχύσει για ένα διάστημα στο Παρίσι όπου με την επίδειξη του εισιτηρίου είχε κάποιο άδεια κυκλοφορίας.

Το αίτημα είναι σαφές και προφανώς είναι κάτι που γνωρίζει τόσο το Υπουργείο Πολιτισμού όσο και όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Αναμένεται να δούμε αν θα υπάρξει άμεσα κάποια κίνηση για την απάντησή του. Τα πρώτα ηλεκτρονικά εισιτήρια πάντως που βγήκαν προς πώληση αναφέρονται μόνο σε προβολή των 21.00. Για την ώρα.

Οι πρώτες ταινίες πάντως για την Παρασκευή 21 Μαΐου έχουν ήδη ανακοινωθεί: το «Πρόστιμο» του Φωκίωνα Μπόγρη και το «Τρία Υπέροχα Κορίτσια» του Ρολάντο Ραβέλο. Και αναμένονται κι άλλες μέσα στις επόμενες ημέρες.

ανεσις Σινέ Ανεσις