Buzz

«Νυχτερινός Πράκτορας»: Το κατασκοπικό θρίλερ που διαβάζεται και βλέπεται μονορούφι

στα 10

Η σειρά που σπάει ρεκόρ binge watching στο Netflix βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Μάθιου Κουέρκ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Flix Team
«Νυχτερινός Πράκτορας»: Το κατασκοπικό θρίλερ που διαβάζεται και βλέπεται μονορούφι

Ο νεαρός πράκτορας του FBI Πίτερ Σάδερλαντ δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στην Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων του Λευκού Οίκου. Οχι µε τη δική του προϊστορία – ο πατέρας του, επίσης πράκτορας, κατηγορήθηκε ότι πουλούσε μυστικά στους Ρώσους µε τραγικές συνέπειες για τον ίδιο. Ο Πίτερ ξέρει πολύ καλά πως η παράβαση ενός κανόνα μπορεί να στοιχίσει ζωές. Και έχει τον νου του. Ειδικά σε αυτή την αίθουσα: στο άδυτο των μυστικών της Αμερικής. Ένα τηλεφώνημα στη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας ωστόσο αρκεί για να βρεθεί στην καρδιά μιας συνωμοσίας που ετοιμάζεται χρόνια, η οποία συμπεριλαμβάνει έναν Ρώσο χαφιέ στα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης. Ο προδότης θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε στον Λευκό Οίκο. Για να σώσει τη χώρα, ο Πίτερ πρέπει να αγνοήσει τους κανόνες και να κάνει το σωστό, µε οποιοδήποτε κόστος...

Αυτή είναι η υπόθεση του «Νυχτερινού Πράκτορα», όπως το έγραψε ο Μάθιου Κουέρκ το 2019, μια κατασκοπική ιστορία που διαβάζεται μονορούφι και περιγράφει μάλλον ιδανικά τα υψηλόβαθμα παιχνίδια που ορίζουν τους κανόνες του παγκόσμιου παιχνιδιού.

the night agentΟ Γκάμπριελ Μπάσο είναι ο «Νυχτερινός Πράκτορας»

the night agent Γκάμπριελ Μπάσο, Λουσιάν Μπουκάναν

the night agent Γκάμπριελ Μπάσο

«Το βιβλίο είναι φανταστικό και όλοι πρέπει να το αγοράσουν και να το διαβάσουν. Είναι μια διαφορετική εμπειρία από το να βλέπεις τη σειρά. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες, αλλά υπάρχουν και πολλές διαφορές», αναφέρει ο Σον Ράιαν, δημιουργός του «Νυχτερινού Επισκέπτη», της σειράς που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Μάθιου Κουέρκ και κατάφερε να κάνει ένα από τα καλύτερα ντεμπούτα σειρά στο Netflix, πλησιάζοντας μέχρι και το «Wednesday» του Τιμ Μπάρτον που κρατάει την πρώτη θέση και να εξασφαλίσει ήδη μια δεύτερη σεζόν.

«Μίλησα με τον συγγραφέα», συμπληρώνει ο Ράιαν. «Συμφώνησε απόλυτα ότι η σειρά θα είναι μια διαφορετική αφήγηση. Μου έδωσε το οκ λέγοντάς μου να το κάνω με τον τρόπο που θέλω εγώ».

Δείτε εδώ το τρέιλερ της σειράς «Νυχτερινός Πράκτορας»:

Ο συγγραφέας του βιβλίου Μάθιου Κουέρκ σπούδασε Ιστορία και Λογοτεχνία στο Χάρβαρντ και στη συνέχεια εργάστηκε επί πέντε χρόνια στο περιοδικό The Atlantic, όπου έγραψε για µια σειρά από θέματα, όπως το λαθρεμπόριο οπίου, οι διεθνείς συμμορίες κ.λπ. Εγινε γνωστός µε το πρώτο του μυθιστόρημα, «The 500», µε το οποίο ήταν υποψήφιος για βραβείο Edgar και τιμήθηκε µε τα International Thriller Writers Award, Strand Critics Award και Black Ribbon Award για καλύτερο πρώτο μυθιστόρημα. Συνολικά έχει μεταφραστεί σε πάνω από είκοσι γλώσσες.

O «Νυχτερινός Πράκτορας» («The Secret Agent») είναι το πρώτο του βιβλίο που μεταφράζεται στα ελληνικά και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορεί και το βιβλίο του από το 2020, «Η Ωρα του Εκτελεστή» («Hour of the Assassin») με ακόμη μια συναρπαστική ιστορία κατασκοπείας και μυστηρίου με φόντο τις Μυστικές Υπηρεσίες και τα παιχνίδια που ορίζουν το σύγχρονο πολιτικό παιχνίδι.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ για τα βιβλία του Μάθιου Κουέρκ που κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

agent