Buzz

Χάρβεϊ Γουάινστιν προς τις Χρυσές Σφαίρες: Το «Hateful Eight» είναι κωμωδία

στα 10

Οι άνθρωποι τoy Hollywood Foreign Press Association εν τούτοις επιμένουν να την κατατάσσουν στην κατηγορία «δράμα».

Χάρβεϊ Γουάινστιν προς τις Χρυσές Σφαίρες: Το «Hateful Eight» είναι κωμωδία

Το χιούμορ αποτελούσε ανέκαθεν ένα από τα βασικά στοιχεία των ταινιών του Κουέντιν Ταραντίνο, αλλά απ ότι φαίνεται, πολύ περισσότερο απ΄ότι συνήθως στο «The Hateful Eight».

Μόνο που για κάποιους μοιάζει δύσκολο να αντιληφθούν πως μια ταινία με τέτοιο τίτλο και με γερή δόση βίας μπορεί να είναι αστεία, κι ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους βρίσκονται και οι επικεφαλής της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλγουντ, που ψηφίζουν για τις Χρυσές Σφαίρες.

Οι οποίοι έχουν κατατάξει την ταινία στην κατηγορία του δράματος, ακόμη κι αν όπως λέει ο ίδιος ο Χάρβεϊ Γουάινστιν «Προσπαθήσαμε απελπισμένα να τους πείσουμε να τοποθετήσουν την ταινία στην κατηγορία της κωμωδίας. Τόσο ο Κουέντιν όσο κι εγώ το θέλαμε πολύ. Πιστεύουμε ότι το φιλμ είναι κωμωδία. Το πρώτο μέρος της ταινίας απλά βάζει τα στοιχεία της ιστορίας στις θέσεις τους. Το δεύτερο μέρος της είναι απλά ξεκαρδιστικό. Σκας στα γέλια. Ακόμη και η βία δεν είναι τόση όση συνήθως υπάρχει σε μια ταινία του Ταραντίνο. Αλλά νομίζω ότι χάσαμε τη μάχη. Πιστεύω ότι είναι κωμωδία. Ο Κουέντιν πιστεύει ότι έχει κάνει μια κωμωδία. Απρόσμενα, σχεδόν σοκαριστικά, το κοινό γελάει πολύ στις προβολές. Ελπίζω αν και δεν μπορώ να πω πως το πιστεύω ότι θα αλλάξουν έστω και την τελευταία στιγμή γνώμη».

Διαβάστε ακόμη: Oι Αμερικανοί κριτικοί είδαν το «Hateful Eight» και παραληρούν!

The Hateful Eight Poster 607

Οτι κι αν συμβεί στις Χρυσές Σφαίρες όμως, δεν έχει στ΄αλήθεια τρομερή σημασία. Τα Οσκαρ δεν ξεχωρίζουν τις ταινίες σε κωμωδία και δράμα κι αν πιστέψουμε τις πρώτες αντιδράσεις από τις προβολές του φιλμ μέχρι τώρα, το «Hateful Eight», θα είναι μια από τις ταινίες που θα πρωταγωνιστήσουν σε κάθε λογής βραβείο τους επόμενους μήνες...

Διαβάστε τα πάντα για το «Hateful Eight» στο Flix: