Buzz

Oι αμερικανοί κριτικοί είδαν το «Hateful Eight» και παραληρούν!

στα 10

Διαβάστε τις πρώτες αντιδράσεις των αμερικανών κριτικών και δείτε το 8λεπτο ντοκιμαντέρ από τα γυρίσματα του «Heateful Eight» του Κουέντιν Ταραντίνο...

Oι αμερικανοί κριτικοί είδαν το «Hateful Eight» και παραληρούν!

Υπάρχει ακόμα embargo από την εταιρία των Weinstein για κανονικές, αναλυτικές κριτικές. Ομως μετά από τις preview προβολές που έγιναν πριν από λίγες ώρες σε κεντρικές πόλεις της Αμερικής (κυρίως για να ψηφίσουν οι κριτικοί και να βγουν τα βραβεία των κριτικών ενώσεων) οι περισσότεροι λογαριασμοί σε twitter και facebook έχουν φορτώσει με μεγαλοστομίες, οσκαρικές προβλέψεις και φράσεις που αποκαλύπτουν δέος σε 140 χαρακτήρες.

Διαβάστε ακόμη: Ο Κουέντιν Ταραντίνο συστήνει τη συμμορία των «Hateful Eight»

Γράφει, για παράδειγμα, η Αν Τόμπσον του indiewire: «O Tαραντίνο παραθέτει εξαιρετικούς χαρακτήρες και κοφτερούς διαλόγους στον καμβά ενός σοβαρού δράματος για τον μετα-εμφυλιακό ρατσισμό. Η Τζένιφερ Τζέισον Λι θα είναι υποψήφια φέτος. Ισως και οι Σαμιουελ Τζάκσον, Κερτ Ράσελ και Γουόλτον Γκόγκινς. Πρόκειται για μία έντονη υγρή σινεφίλ φαντασίωση σε 70άρι φιλμ...»

To Film Stage επιμένει ότι δεν έχουμε δει τον Σάμιουελ Τζάκσον σε πιο συγκλονιστική ερμηνεία κι ότι «ο ρόλος που του έγραψε ο Ταραντίνο είναι σαν ερωτική επιστολή δημιουργού προς τον ηθοποιό του».

hateful eight 607

Εχοντας πορωθεί ακόμα περισσότερο λοιπόν για το νέο ταραντινικό έπος, βλέπουμε και το 8λεπτο featurette, όπου ο σκηνοθέτης, ο διευθυντής φωτογραφίας του και το καστ μάς εξηγούν από τα γυρίσματα τι να περιμένουμε από την ταινία.


Επιλέον, φαίνεται πως ο Κουέντιν έχει σχέδια για την έξοδο της ταινίας. Εκτός από την παραγγελία μηχανών προβολών για 70άρι, οι θεατές θα κλείνουν τις αριθμημένες θέσεις τους, θα παραλαμβάνουν συλλεκτικό βιβλιαράκι-πρόγραμμα από τους ταξιθέτες και θα απολαμβάνουν την ταινία με μουσική εισαγωγή-οβερτούρα και διάλειμμα. «Θα απολαμβάνουν την ταινία με τον τρόπο που αξίζει να απολαμβάνονται οι ταινίες...»

Γιατί ο Ταραντίνο επιμένει: «το σινεμά είναι χώρος ιερός».

Hateful Eight marquee 607

Διαβάστε τα πάντα για το «Hateful Eight» στο Flix: