Industry

Εξαλλος ο Ταραντίνο επειδή διέρρευσε το σενάριο του «The Hateful Eight»

στα 10

Με τρομερά νεύρα και απογοήτευση, ο Κουέντιν Ταραντίνο βάζει τελεία στο νέο του πρότζεκτ γιατί κάποιος από τους «τρεις γ…….ς ηθοποιούς» που είχαν το σενάριο, το μοιράστηκε!

Εξαλλος ο Ταραντίνο επειδή διέρρευσε το σενάριο του «The Hateful Eight»

Πάνω που είχαμε αρχίσει να το φανταζόμαστε, το νέο γουέστερν του Κουέντιν Ταραντίνο, «The Hateful Eight» (διαβάστε περισσότερα εδώ), μπορούμε να το ξεχάσουμε. Το ίδιο θα κάνει κι ο σκηνοθέτης, μια και μυστηριωδώς το σενάριο του «The Hateful Eight» διέρρευσε στο διαδίκτυο, αναγκάζοντάς τον ν’ αλλάξει πρότζεκτ. Η ιστορία του δε θα πεταχτεί στα σκουπίδια, αντίθετα ο Ταραντίνο σκοπεύει να την εκδώσει ως βιβλίο, στην οθόνη πάντως δε θα τη δούμε. Ο Ταραντίνο μοιάζει να έχει πέσει από τα σύννεφα κι αναζητά εξηγήσεις και ονόματα.

«Είμαι πολύ, πολύ στενοχωρημένος,» είπε ο Ταραντίνο στο deadline. «Τελείωσα το σενάριο, ένα πρώτο ντραφτ και δε σκόπευα να το γυρίσω μέχρι τον επόμενο χειμώνα, σ’ ένα χρόνο από τώρα. Το έδωσε σε έξι ανθρώπους κι όπως φαίνεται διέρρευσε σήμερα.» Ο τρόπος που κατάλαβε ο Ταραντίνο τη διαρροή, ήταν ότι άρχισαν να τηλεφωνούν στον ατζέντη του, Μάικ Σίμσον, οι ατζέντηδες διάφορων ηθοποιών, ζητώντας συγκεκριμένους ρόλους για τους πελάτες τους!

«Είχα δώσει το σενάριο σ’ έναν από τους παραγωγούς του “Django Unchained”, τον Ρέτζι Χάντλιν κι εκείνος έφερε έναν ατζέντη σπίτι του να το διαβάσει. Αλλά η προδοσία δεν είναι αυτή, γιατί δεν του έδωσε το σενάριο. Μετά το έδωσε σε τρεις ηθοποιούς: τον Μάικλ Μάντσεν, τον Μπρους Ντερν και τον Τιμ Ροθ. Εκείνος που ξέρω ότι δεν το έκανε είναι ο Τιμ Ροθ. Κάποιος από τους άλλους το έδωσε στον ατζέντη του κι εκείνος το έκανε πάσα σ’ ολόκληρο το Χόλιγουντ. Τώρα δεν πρόκειται να την κάνω την ταινία. Θα εκδώσω το σενάριο κι αυτό είναι όλο. Θα προχωρήσω με κάτι άλλο. Εχω άλλες 10 ιδέες στο μυαλό μου.»

Αυτή, φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που διαρρέει ένα σενάριο του Ταραντίνο – για την ακρίβεια, το «Django Unchained» είχε βγει στο internet μήνες πριν η ταινία βγει στις αίθουσες, αλλά όχι και πριν γυριστεί! «Δε θέλω να λέω μπούρδες,» εξηγεί ο Ταραντίνο, «γιατί μου αρέσει το γεγονός ότι κάποια στιγμή κάποιος ποστάρει τα σενάριά μου, τα καταλαβαίνει και τα σχολιάζει. Για να είμαι ειλικρινής, δε θα ήθελα να σταματήσει αυτό. Μου αρέσει που ο κόσμος γουστάρει αυτά που κάνω και ψάχνει να τα βρει και να τα διαβάσει. Αλλά δεν είχα ακόμα ξεκινήσει καν. Είχα δώσει το σενάριό μου μόνο σε έξι γαμημένους ανθρώπους!»

Ο Ταραντίνο σκόπευε να δουλέψει παράλληλα δύο σενάρια, το «The Hateful Eight» κι ένα ακόμα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, οπότε τώρα θα προχωρήσει με την ανάπτυξη του δεύτερου. Οσο για το πρώτο, κρατά και μια πισινή: «Θα μπορούσα ν’ αλλάξω γνώμη: δικό μου είναι στην τελική. Αλλά μπορώ να σας πω ότι σίγουρα δε θα είναι η επόμενή μου ταινία. Είναι το μωρό μου κι αν η μούσα με καλέσει να το ξαναεπισκεφθώ σε κάποια χρόνια, θα το κάνω. Αλλά για τώρα τελείωσε.»

Καθώς ο Μπρους Ντερν, προς το παρόν τουλάχιστον, έχασε τον επόμενο μεγάλο ρόλο του, ετοιμαστείτε να τον δείτε στο «Nebraska» του Αλεξάντερ Πέιν που βγαίνει αύριο στις αίθουσες. Οσο για τον Κουέντιν Ταραντίνο, μπορεί ν’ ακούσει το mixtape που του είχε αφιερώσει το Flix για να ηρεμήσει!