Buzz

«Το Κοράκι» αποκτά επιτέλους το κινηματογραφικό του reboot

στα 10

Μετά από χρόνια προσπαθειών, το εμβληματικό graphic novel του Τζέιμς Ο' Μπαρ μεταφέρεται και πάλι στη μεγάλη οθόνη.

«Το Κοράκι» αποκτά επιτέλους το κινηματογραφικό του reboot

Η κινηματογραφική μεταφορά του graphic novel του Τζέιμς Ο’Μπαρ «Το Κοράκι» θεωρείται από αρκετούς μια «καταραμένη» υπόθεση. Μπορεί η ταινία του 1994 σε σκηνοθεσία του Αλεξ Πρόγιας και με πρωταγωνιστή τον Μπράντον Λι να θεωρείται μια αγαπημένη καλτ ταινία, όμως οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια για αναβίωση του franchise έπεφτε πάντα στο κενό. Ακόμα και εκείνη με τον Τζέισον Μομόα, δύο χρόνια πριν, η οποία έφτασε πολύ κοντά να πάρει το πράσινο φως για να γυριστεί, τελικά ποτέ δεν κατάφερε να πραγματοποιηθεί. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το Χόλιγουντ δεν θα σταματήσει τις προσπάθειες.

Διαβάστε ακόμα: Το «The Killer» του Ντέιβιντ Φίντσερ ολοκλήρωσε τα γυρίσματά του

the crow

Μια ομάδα από ανεξάρτητα στούντιο, τα Hassell Free Productions, The Electric Shadow Company, Davis Films και Pressman Films, ενώνουν τις δυνάμεις του για να μεταφέρουν «Το Κοράκι» και πάλι στη μεγάλη οθόνη. Και όχι μόνο αυτό αλλά η ταινία είναι έτοιμη να ξεκινήσει τα γυρίσματα. Ο Ρούπερτ Σάντερς («Η Χιονάτη κι ο Κυνηγός», «Φάντασμα στο Κέλυφος») έχει αναλάβει την σκηνοθεσία της ταινίας, η οποία περιγράφεται ως «μια μοντέρνα απεικόνιση του Κορακιού», σε σενάριο του υποψήφιου για Οσκαρ Ζακ Μπέιλιν («Η Μέθοδος των Γουίλιαμς»), με τον Μπιλ Σκάρσγκαρντ και την υποψήφια για Grammy τραγουδίστρια FKA Twigs να πρωταγωνιστούν.

«“Το Κοράκι” είναι όμορφο, σκοτεινό, ποιητικό και μερικές φορές ενοχλητικό. Είναι μια ιστορία αγάπης, απώλειας, θλίψης και εκδίκησης. Είναι μεγάλη τιμή να επισκεφτούμε ξανά το εμβληματικό κόμικ του Τζέιμς Ο’Μπαρ και να ξαναφαντάσουμε το Κοράκι ως μια προφητική φωνή του σήμερα», ανέφερε ο Σάντερς σε δήλωσή του.

Πάντως, χωρίς ακόμα κάποια επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας, επιτέλους φαίνεται πως «Το Κοράκι» θα βρει τον δρόμο του στις κινηματογραφικές αίθουσες.