Buzz

Ο Κουέντιν Ταραντίνο κερδίζει (επιτέλους!) το αστέρι του στη Λεωφόρο του Χόλιγουντ

στα 10

Δύο Οσκαρ, δύο Χρυσές Σφαίρες, δύο BAFTA, 9 ταινίες και 21 χρόνια καριέρας, αλλά ο Κουέντιν Ταραντίνο μόλις χθες κέρδισε το χρυσό αστέρι του στο Walk of Fame της Hollywood Boulevard. Να τα λέμε αυτά...

Ο Κουέντιν Ταραντίνο κερδίζει (επιτέλους!) το αστέρι του στη Λεωφόρο του Χόλιγουντ

O Σάμιουελ Τζάκσον, η Τζένιφερ Τζέισον Λι, ο Τιμ Ροθ, η Παμ Γκρίερ, η φοβερή κασκαντέρ και πρωταγωνίστριά του στο Death Proof, Ζόι Μπελ, δεκάδες άλλοι συνεργάτες και χιλιάδες θαυμαστές, συγκεντρώθηκαν χθες, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, μπροστά από το Chinese Theater της Λεωφόρου του Χόλιγουντ για να παρακολουθήσουν την τιμητική εκδήλωση όπου ο Κουέντιν Ταραντίνο παρέλαβε το Χρυσό του Αστέρι στο Walk of Fame.

Πόσο απαράδεκτο το ότι του συμβαίνει μόλις σήμερα, μετά από 9 ταινίες, 21 χρόνια καριέρας κι ενώ έχει επηρεάσει γενιές και γενιές κινηματογραφιστών; Πόσο ειρωνικό, για παράδειγμα, ότι ο ίδιος είχε παρουσιάσει πέρσι το αστέρι του Κριστόφ Βαλτς, ενός (υπέροχου) ηθοποιού που αναδείχθηκε και κέρδισε τα βραβεία του μέσα από τις ταινίες του Ταραντίνο;

Διαβάστε κι αυτό: Ο Κουέντιν Ταραντίνο θέλει να ονομαστεί ένα Οσκαρ προς τιμή του!

Tarantino star Walk of Fame 607 3

«Ουάου! Υποθέτω ότι έγινα κι εγώ κάποιος» είπε γελώντας ο Ταραντίνο αποδεχόμενος το τιμητικό αστέρι. Δήλωσε όμως απερίφραστα συγκινημένος. «Είναι περίεργη σύμπτωση αλλά όταν είχα έρθει πιτσιρικάς για να δω Τζέιμς Μποντ («Τα Διαμάντια Είναι Παντοτινά»), η ουρά ήταν τόσο μεγάλη που στεκόμουν ακριβώς εδώ. Στο σημείο που θα είναι τώρα το αστέρι μου...»

Ο πιστός του πρωταγωνιστής, Σάμιουελ Τζάκσον, έκανε την εισαγωγή και παρουσίασε το σκηνοθέτη του. Μάλιστα, χθες ήταν τα 67α γενέθλιά του.

Tarantino star Walk of Fame 607 1

«Ξέρω πόσο σινεφίλ είναι και τι δέος έχει για όλα τα ονόματα των ανθρώπων που συναντά κανείς σε αυτά τα αστέρια, που από σήμερα θα περιτριγυρίζουν το δικό του, οπότε καταλαβαίνω ότι νιώθει μεγάλη χαρά και τιμή. Είμαι πολύ περήφανος για αυτόν. Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στο χώρο μας που να διατηρούν αυτό το σεβασμό για τον κινηματογράφο, αυτό το πάθος για τη δουλειά τους, με τον αγνό τρόπο που το κάνει ο Κουέντιν και το θεωρεί και δεδομένο!»

Tarantino star Walk of Fame 607 2

«Παίρνω πολύ στα σοβαρά ότι είμαι μέλος της χολιγουντιανής κοινότητας, ότι είμαι πολίτης της πόλης του Λος Αντζελες. Οπότε είμαι ευτυχισμένος σήμερα που νιώθω ότι "γειτονεύω" με τα ταλέντα που θριάμβευσαν σε αυτή την πόλη...»

Να προσθέσουμε και μία παρατήρηση ενός αυτόπτη μάρτυρα που έκανε ρεπορτάζ: η αστυνομία ήταν, φανερά, απούσα στη διαφύλαξη της εκδήλωσης. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να μποϊκοτάρουν τον Ταραντίνο. Κι όπως έχουν υποσχεθεί: την μέρα της πρεμιέρας του «The Hateful Eight» του ετοιμάζουν και μία «έκπληξη». Για να δούμε μέχρι που θα φτάσει αυτή η απροκάλυπτη ιστορία...

.

Διαβάστε περισσότερα για την κόντρα Ταραντίνο-αστυνομικών εδώ:

Διαβάστε τα πάντα για το «The Hateful Eight» εδώ:

Περισσότερος Ταραντίνο: