Buzz

Και οι αστυνομικοί του Λος Αντζελες και το Fox News εναντίον του Ταραντίνο

στα 10

To μποϊκοτάρισμα του Ταραντίνο βρήκε περισσότερους υποστηρικτές. Τις φωνές τους με τους συναδέλφους τους στη Νέα Υόρκη ένωσαν οι αστυνομικοί του Λος Αντζελες, ενώ ο Μπιλ Ο' Ράιλι του Fox News οργιάζει...

Και οι αστυνομικοί του Λος Αντζελες και το Fox News εναντίον του Ταραντίνο

To προηγούμενο Σάββατο, ο Κουέντιν Ταραντίνο πήρε μέρος στην πρώτη γραμμή της διαδήλωσης εναντίον της αστυνομικής βίας, που πραγματοποιήθηκε στη Washington Square της Νέας Υόρκης. Οι φωτογραφίες του από την πορεία γύρισαν τον κόσμο και τα συνθήματα των «αστυνομικών δολοφόνων» που συνόδευαν τις λεζάντες πήραν μεγάλη δημοσιότητα. «Οταν βλέπω δολοφόνους, δεν στέκομαι αμέτοχος» δήλωσε ο Ταραντίνο. «Οι δολοφόνοι είναι δολοφόνοι, από όπου κι αν προέρχονται, και πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Είμαι ένας άνθρωπος με κοινωνική συνείδηση. Πιστεύω ότι συμβαίνουν εκτελέσεις εν ψυχρώ από τους αστυνομικούς και θεωρώ ότι πρέπει να ξεσηκωθούμε και να αντισταθούμε σε αυτό. Βρίσκομαι εδώ για να πάρω θέση: στέκομαι με τους δολοφονημένους....»

Διαβάστε περισσότερα: Ταραντίνο εναντίον αστυνομίας κι αστυνομία εναντίον Ταραντίνο

Tarantino Police Brutality Protest 607 3

Αμέσως, η ένωση αστυνομικών Νέας Υόρκης κάλεσε τον κόσμο να μποϊκοτάρουν, όχι μόνο την πρεμιέρα του «The Hateful Eight», αλλά και γενικότερα τις ταινίες του Ταραντίνο, ο οποίος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του σωματείου τους «έχει χτίσει την καριέρα του δοξάζοντας το έγκλημα και τη βία, οπότε δεν μας επλήσσει που μισεί τους αστυνομικούς...»

Σήμερα, η Συνδικαλιστική Ενωση των Αστυνομικών του Λος Αντζελες συνυπογράφει το μποϊκοτάζ.

«Ο κινηματογραφικός σκηνοθέτης Κουέντιν Ταραντίνο έδρασε με ανεπίτρεπτη ανευθυνότητα, όταν πήρε μέρος το προηγούμενο σαββατοκύριακο σε διαδήλωση εναντίον των αστυνομικών, αποκαλώντας τους "φονιάδες"...» δήλωσε ο εκπρόσωπος του LAPPL. Με τα εμπρηστικά σχόλιά του μάς έκανε ακόμα περισσότερο στόχους από ό,τι είμαστε ήδη. Η ρητορική μίσους παρουσιάζει τους αστυνομικούς ως απάνθρωπους και ενθαρρύνει τις επιθέσεις εναντίον μας...»

Θυμηθείτε κι αυτό: O Κουέντιν Ταραντίνο υπερασπίζει τη βία στο σινεμά!

Quentin Tarantino Protests Police Brutality 607 2

Το Fox News κι ο διαβόητος newscaster του Μπιλ Ο' Ράιλι, συνέχισαν τη δική τους γνωστή ρητορική. Ο Ο' Ράιλι παρουσίασε τον Ταραντίνο να ενθαρρύνει τον κόσμο «να θέλει νεκρούς αστυνομικούς» (μοντάροντας ένα κομμάτι της διαδήλωσης, παράλληλα με το λόγο του σκηνοθέτη) και τον αποκάλεσε «ψεύτη» κι ότι «διαβάζει μάλλον από κάποιο δικό του σενάριο». Κι αυτό, γιατί ο Ταραντίνο στο λόγο του επικαλέστηκε τα γεγονότα στο Φέργκιουσον (και τον νεκρό 18χρονο αφροαμερικανό μαθητή). «Αν θυμάστε, ο αστυνομικός σε αυτή την περίπτωση αθωώθηκε. Αλλά ο Ταραντίνο θέλει να παρουσιάζει τη δική του αλήθεια...» Αυτό ήταν το επιχείρημα για την «αλήθεια» και το «ψέμα» του Φέργκουσον, σύμφωνα με τον Μπιλ Ο' Ράιλι.

Το μοναδικό θέμα είναι αν ο αμερικανικός λαός θα τσιμπήσει. Αν οι κλήσεις για μποϊκοτάζ θα βλάψουν το «Hatefull Eight» ή όχι. Η πλευρά του Ταραντίνο (και, κυρίως, του παραγωγού του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν) δεν έχει κάνει δηλώσεις. Ελπίζουμε, γιατί πολύ απλά δεν ανησυχεί. Γιατί δεν είναι όλα τα δημόσια πρόσωπα επιρρεπή σε «απολογίες» και «σας ζητούμε συγγνώμη που είπαμε τη γνώμη μας» όταν έρχεται η ώρα του τιμήματος και του λογαριασμού. Για να δούμε...

Eδώ τι ακριβώς είπε ο Ταραντίνο:


Διαβάστε περισσότερα: