Νέα

Ο Τζέιμι Φοξ στηρίζει τις δηλώσεις του Κουέντιν Ταραντίνο για τους «αστυνομικούς φονιάδες»

στα 10

Ο Ταραντίνο ακόμα βιώνει τους κραδασμούς της συμμετοχής του στη διαδήλωση εναντίον της αστυνομικής βίας. Ο Τζέιμι Φοξ τον στηρίζει, ενώ ο πατέρας του, ο Τόνι Ταραντίνο, όχι!

Ο Τζέιμι Φοξ στηρίζει τις δηλώσεις του Κουέντιν Ταραντίνο για τους «αστυνομικούς φονιάδες»

Ο Τζέιμι Φοξ, πρωταγωνιστής του Κουέντιν Ταραντίνο στο «Django: Ο Τιμωρός», δήλωσε πριν λίγες μέρες τη δημόσια υποστήριξή του στο φίλο και σκηνοθέτη του και στη στάση του απέναντι στη βαθιά ρατσιστική συμπεριφορά της αμερικανικής αστυνομίας. Παρουσιάζοντας το καστ του «The Hateful Eight», ο Φοξ ανέβηκε στη σκηνή των Hollywood Film Awards και είπε με νόημα: «Να συνεχίσεις να λες αλήθειες και να μην δίνεις σημασία στους εχθρούς σου». Σε τι αναφερόταν;

Διαβάστε περισσότερα: Ταραντίνο εναντίον αστυνομίας κι αστυνομία εναντίον Ταραντίνο

Tarantino Police Brutality Protest 607 3

To προηγούμενο Σάββατο, ο Κουέντιν Ταραντίνο πήρε μέρος στην πρώτη γραμμή της διαδήλωσης εναντίον της αστυνομικής βίας, που πραγματοποιήθηκε στη Washington Square της Νέας Υόρκης. Οι φωτογραφίες του από την πορεία γύρισαν τον κόσμο και τα συνθήματα των «αστυνομικών δολοφόνων» που συνόδευαν τις λεζάντες πήραν μεγάλη δημοσιότητα. «Οταν βλέπω δολοφόνους, δεν στέκομαι αμέτοχος» δήλωσε ο Ταραντίνο. «Οι δολοφόνοι είναι δολοφόνοι, από όπου κι αν προέρχονται, και πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Είμαι ένας άνθρωπος με κοινωνική συνείδηση. Πιστεύω ότι συμβαίνουν εκτελέσεις εν ψυχρώ από τους αστυνομικούς και θεωρώ ότι πρέπει να ξεσηκωθούμε και να αντισταθούμε σε αυτό. Βρίσκομαι εδώ για να πάρω θέση: στέκομαι με τους δολοφονημένους....»

Αμέσως οι αστυνομικές συνδικαλιστικές ενώσεις Νέας Υόρκης, Νιου Τζέρσεϊ, Φιλαδέλφεια, Σικάγο και Λος Αντζελες αντέδρασαν, αποκαλώντας τον «υποστηρικτή του χάους» με «εμπρηστικό λόγο που οπλίζει τα χέρια των πολιτών εναντίον των αστυνομικών».

Διαβάστε περισσότερα: Και οι αστυνομικοί του Λος Αντζελες και το Fox News εναντίον του Ταραντίνο

Quentin Tarantino Protests Police Brutality 607 2

Ο πατέρας του Ταραντίνο έκανε επίσης δημόσιες δηλώσεις που... δεν τον υποστηρίζουν ακριβώς: «Είμαι περήφανος για το γιο μου και τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον ίδιο ως καλλιτέχνη, όμως δε θα μπορούσε να κάνει περισσότερο λάθος αποκαλώντας τους αστυνομικούς «δολοφόνους» - ειδικά τους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης, όπου και μεγάλωσα» είπε ο Τόνι Ταραντίνο. «Ο γιος μου είναι ένας παθιασμένος άνθρωπος, κάτι που φαίνεται κι από την τέχνη του, αλλά καμιά φορά αυτό το πάθος τον τυφλώνει και τον εμποδίζει από το να βλέπει και να ζυγίζει σωστά τα πράγματα...»

Να θυμίσουμε ότι οι αστυνομικοί τον αποκαλούν πλέον «cops hater» και παρακινούν τον κόσμο να μποϊκοτάρει την έξοδο του «The Hateful Eight» αλλά και τις υπόλοιπες ταινίες του. Το θέμα είναι αν θα τσιμπήσει ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, ή θα αγνοήσει τα περιστατικά συνεχίζοντας το promotion της ταινίας και την έξοδό της στην ώρα της.

Διαβάστε ακόμα: