Buzz

Ο Κουέντιν Ταραντίνο σπάει τη σιωπή του: «Δεν είπα ποτέ πως όλοι οι αστυνομικοί είναι δολοφόνοι»

στα 10

Ο Κουέντιν Ταραντίνο απευθύνεται στις οργανώσεις των αστυνομικών και δηλώνει πως κανείς δεν μπορεί να τον εκφοβίσει, αδιαφορώντας αν αυτό θα κοστίσει στη νέα του ταινία που βγαίνει στους κινηματογράφους τα Χριστούγεννα.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο σπάει τη σιωπή του: «Δεν είπα ποτέ πως όλοι οι αστυνομικοί είναι δολοφόνοι»

To προηγούμενο Σάββατο, ο Κουέντιν Ταραντίνο πήρε μέρος στην πρώτη γραμμή της διαδήλωσης εναντίον της αστυνομικής βίας, που πραγματοποιήθηκε στη Washington Square της Νέας Υόρκης. Οι φωτογραφίες του από την πορεία γύρισαν τον κόσμο και τα συνθήματα των «αστυνομικών δολοφόνων» που συνόδευαν τις λεζάντες πήραν μεγάλη δημοσιότητα. «Οταν βλέπω δολοφόνους, δεν στέκομαι αμέτοχος» δήλωσε ο Ταραντίνο. «Οι δολοφόνοι είναι δολοφόνοι, από όπου κι αν προέρχονται, και πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Είμαι ένας άνθρωπος με κοινωνική συνείδηση. Πιστεύω ότι συμβαίνουν εκτελέσεις εν ψυχρώ από τους αστυνομικούς και θεωρώ ότι πρέπει να ξεσηκωθούμε και να αντισταθούμε σε αυτό. Βρίσκομαι εδώ για να πάρω θέση: στέκομαι με τους δολοφονημένους....»

Διαβάστε περισσότερα: Ταραντίνο εναντίον αστυνομίας κι αστυνομία εναντίον Ταραντίνο

Quentin Tarantino Protests Police Brutality 607 2

Αμέσως οι αστυνομικές συνδικαλιστικές ενώσεις Νέας Υόρκης, Νιου Τζέρσεϊ, Φιλαδέλφεια, Σικάγο και Λος Αντζελες αντέδρασαν, αποκαλώντας τον «υποστηρικτή του χάους» με «εμπρηστικό λόγο που οπλίζει τα χέρια των πολιτών εναντίον των αστυνομικών». Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις, φτάνοντας μέχρι στο σημείο οι αστυνομικοί σε όλη την Αμερική να ζητούν από τον κόσμο να μποϋκοτάρει την έξοδο του [«The Hateful Eight»]((https://flix.gr/news/the-hateful-eight-trailer.html), αλλά και το σύνολο των ταινιών του, το Fox News μέσω του διαβόητου παρουσιαστή Μπιλ Ο' Ράιλι επιτέθηκε στον Ταραντίνο λέγοντας πως είναι ψεύτης και πως μάλλον διαβάζει ατάκες από κάποιο δικό του σενάριο, ενώ θέση στη διαμάχη πήρε και ο πατέρας του σκηνοθέτη, ο οποίος δεν ήταν πρόθυμος να υποστηρίξει 100% τον γιο του: ««Είμαι περήφανος για το γιο μου και τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον ίδιο ως καλλιτέχνη, όμως δε θα μπορούσε να κάνει περισσότερο λάθος αποκαλώντας τους αστυνομικούς «δολοφόνους» - ειδικά τους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης, όπου και μεγάλωσα» είπε ο Τόνι Ταραντίνο. «Ο γιος μου είναι ένας παθιασμένος άνθρωπος, κάτι που φαίνεται κι από την τέχνη του, αλλά καμιά φορά αυτό το πάθος τον τυφλώνει και τον εμποδίζει από το να βλέπει και να ζυγίζει σωστά τα πράγματα...»

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζέιμι Φοξ στηρίζει τις δηλώσεις του Κουέντιν Ταραντίνο για τους «αστυνομικούς φονιάδες»

Tarantino Cops 607

Σε συνέντευξή του στους Los Angeles Times, ο Κουέντιν Ταραντίνο μίλησε για πρώτη φορά για όλα όσα έχουν συμβεί και ακουστεί την εβδομάδα που μας πέρασε, παραμένοντας σταθερός στην αποψή του, αδιαφορώντας για τις απειλές του μποϋκοταρίσματος της νέας του ταινίας αλλά και την ανησυχία της Weinstein Company που φήμες την ήθελαν όλο αυτό το διάστημα να αναζητά τρόπους ώστε να ησυχάσει τα πνεύματα και να αποφύγει την ενδεχόμενη κακή πορεία της ταινίας στα ταμεία λόγω των γεγονότων.

«Δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί δολοφόνοι. Δεν είπα ποτέ αυτό. Δεν το υποννόησα ποτέ. Αυτό που κάνουν είναι κάτι παραπάνω από προφανές. Αντί να ασχοληθούν με τα φαινόμενα της αστυνομικής βίας που οι ίδιοι προκαλούν, αντί να εξετάσουν το πρόβλημα της αστυνομικής βίας σε αυτήν την χώρα, προτιμούν να μου επιτεθούν. Και το μηνυμά τους είναι πολύ καθαρό: να με κάνουν να σιωπήσω. Να με απαξιώσουν. Να με εκφοβίσουν. Να μου κλείσουν το στόμα και το σημαντικότερο, να στείλουν το μήνυμα εκεί έξω σε κάθε πρόθυμο άνθρωπο που ίσως νιώθει την ανάγκη να ενωθεί με τη διαμαρτυρία μας. Δεν με φοβίζουν. Ειλικρινά, είναι χάλια να σε αποκαλούν cop hater μερικοί αστυνομικοί. Δεν είμαι cop hater. Αυτό είναι παραπληροφόρηση. Αυτό είναι συκοφαντία. Δεν νιώθω έτσι... Και δεν παίρνω πίσω αυτά που είπα. Αυτά που είπα ήταν η αλήθεια.»

Διαβάστε ακόμη: O Κουέντιν Ταραντίνο υπερασπίζει τη βία στο σινεμά!

Tarantino Cops 607

Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η Weinstein Company διασκέδασε και τις φήμες που ήθελαν τον παντοδύναμο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν να προσπαθεί να πείσει τον Ταραντίνο να απολογηθεί προκειμένου να μην βλάψει την έξοδο της ταινίας του: «Δεν είμαστε εδώ για να μιλήσουμε εμείς για τον Κουεντίν. Μπορεί και πρέπει να του επιτρέπεται να μιλάει για τον εαυτό του.»

Διαβάστε ακόμα: