Buzz

Με τι όρους θα επιστρέψουν οι Αμερικάνοι στις κινηματογραφικές αίθουσες;

στα 10

Μια έρευνα του The Hollywood Reporter δίνει το πρώτο στίγμα για τη δύσκολη επιστροφή στις αίθουσες.

Με τι όρους θα επιστρέψουν οι Αμερικάνοι στις κινηματογραφικές αίθουσες;

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 2.200 ανθρώπων, μεταξύ 22 και 26 Απριλίου σε πλήθος πολιτειών, όπως το Τέξας, η Φλόριντα, η Τζόρτζια.

Το ένα τέταρτο των Αμερικάνων (22%) θα πήγαιναν στο σινεμά αν η πολιτεία τους είχε συμμορφωθεί πλήρως με τις επιταγές που θα επιβάλλει ο Λευκός Οίκος. Ακόμη περισσότεροι θα πήγαιναν στο σινεμά αν εφαρμόζονταν μέτρα όπως απολύμανση των θέσεων (49%) και μειωμένη πληρότητα (45%). Το μεγάλο ποσοστό των δύο τελευταίων κατηγοριών δεν μεταβάλλεται ακόμη κι αν η Πολιτεία τους δεν έχει συμμορφωθεί με τις επιταγές του Λευκού Οίκου, αρκεί να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Γίνεται όμως πάνω από το μισό (53%) όταν συνδυάζεται με τους ερωτηθέντες να απαντούν πως κυβερνητικά μέτρα και μέτρα υγιεινής της αίθουσας θα τους έκαναν να αγοράσουν εισιτήριο μέσα στον πρώτο μήνα της επαναλειτουργίας των αιθουσών.

Διαβάστε ακόμα: Ερευνα κοινού για την επιστροφή στα σινεμά από την One from the Heart

Δεκτικοί ήταν όσοι ρωτήθηκαν και για τη χρήση μάσκας μέσα στο σινεμά. 44% βλέπουν πιο πιθανό να δουν μια ταινία φορώντας μάσκα, ενώ θα είναι ακόμη πιο ευχαριστημένοι αν και οι εργαζόμενοι στο σινεμά φορούν μάσκα και γάντια.

Οι Αμερικάνοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών (αυτοί που πηγαίνουν και πιο συχνά σινεμά, όπως αναφέρει το The Hollywood Reporter) είναι αυτοί με την μεγαλύτερη τάση να επιστρέψουν και στο σινεμά.

Διαβάστε ακόμη: Ανοιχτή επιστολή της Πανελλήνιας Ενωσης Αιθουσαρχών για το μέλλον των κινηματογραφικών αιθουσών

Σε άλλη έρευνα που διεξήχθη από την United Talent Agency, ένα από τα αποτελέσματα ήταν ότι περίπου τρεις από τους τέσσερις ερωτηθέντες δήλωσαν πως τους λείπει να δουν μια ταινία στο σινεμά.

Δείτε εδώ τα πλήρη αποτελέσματα της έρευνας και απαντήστε κι εσείς σε παρόμοια ερωτήματα στην μικρή έρευνα για την επάνοδο στις αίθουσες που διοργανώνει η εταιρία διανομής One from the Heart.

Κάθε γνώμη των θεατών είναι πολύτιμη για να γυρίσουμε όλοι όσο το δυνατόν νωρίτερα στις αίθουσες.

Διαβάστε ακόμη: Οι κινηματογράφοι AMC αποφάσισαν να μην παίξουν ξανά ταινίες της Universal