Buzz

Πιστολίδια, εξωγήινοι και ζόμπι στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ

στα 10

Όταν οι κινηματογραφικοί ήρωες πηγαίνουν σούπερ μάρκετ… μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με απρόσμενες καταστάσεις ενώ γεμίζουν το καλαθάκι τους. Ανακαλύψτε παρακάτω κάποιες σκηνές που έχουν γράψει τη δική τους κινηματογραφική ιστορία.

Flix Team
Πιστολίδια, εξωγήινοι και ζόμπι στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ

Ακόμη και οι κινηματογραφικοί ήρωες πρέπει να προμηθευτούν γάλα, χυμούς, χαρτί υγείας ή κονσέρβες, Που αλλού θα τα βρουν όλα αυτά, παρά σε ένα σούπερ μάρκετ. Σε αντίθεση όμως με εμάς, τους κοινούς θνητούς, δεν γεμίζουν απλά το καροτσάκι τους με καταναλωτικά αγαθά, αλλά ανταλλάσσουν πυροβολισμούς, φλερτάρουν, βγάζουν λόγους ή σκοτώνουν ζόμπι στους διαδρόμους. Θα δούμε στη συνέχεια μερικές εμβληματικές κινηματογραφικές σκηνές που διαδραματίζονται γύρω από ένα καροτσάκι γεμάτο ψώνια ή στην ουρά για το ταμείο.

home alone

Μόνος στο σπίτι (1990)

Όταν ο Κέβιν ΜακΚάλιστερ συνειδητοποιεί ότι έχει μείνει μόνος στο σπίτι και πρέπει να φροντίσει τον εαυτό του, επισκέπτεται το τοπικό σούπερ μάρκετ για ανεφοδιασμό. Βλέπετε, το μακρινό 1990 δεν υπήρχε η δυνατότητα να μελετήσεις ένα φυλλάδιο Γαλαξίας, να ξεχωρίσεις τις πιο συμφέρουσες προσφορές και να παραγγείλεις online κάποια σινεφίλ λιχουδιά που θα συμβάλλει στην κινηματογραφική απόλαυση, όπως νάτσος ή πίτσα μαργαρίτα. Ο ευρηματικός 8χρονος ήρωας «ψαρώνει» την ταμία, η οποία κάτι έχει υποψιαστεί, με το μοναδικό, άνετο στιλ του.

Sausage party 607

Πάρτι με λουκάνικα (2016)

Σε αυτή την ευρηματική «ακατάλληλη για ανηλίκους» ταινία κινουμένων σχεδίων, τα ράφια μιας μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ κατοικούνται από ανθρωπόμορφα τρόφιμα που περιμένουν με αγωνία να τα επιλέξει κάποιος πελάτης για να ζήσουν μια μεταφυσική εμπειρία. Τα λουκάνικα που πρωταγωνιστούν θέλουν να σκίσουν το περιτύλιγμά τους για να ενωθούν επιτέλους με τα καμπυλωτά ψωμάκια του χοτ ντογκ – και όλα τελειώνουν με ένα γιγάντιο όργιο.

zombieland 607

Zombieland (2009)

Τι κάνεις όταν νιώσεις μια ακαταμάχητη επιθυμία για μια σοκολάτα Twinkie ενώ μυριάδες αιμοδιψή ζόμπι έχουν κατακλύσει τη χώρα; Οπλίζεσαι με ένα μπάντζο, ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ και ένα ψαλίδι κηπουρικής και επισκέπτεσαι το σούπερ μάρκετ όπου υπάρχει το τελευταίο ψυγείο με Twinkies του κόσμου, πριν να περάσει η ημερομηνία λήξης τους, όπως εξηγεί ο κεντρικός ήρωας Ταλαχάσι, που υποδύεται ο Γούντι Χάρελσον.

The Big Lebowski 607

Ο μεγάλος Λεμπόφσκι (1998)

Ένας από τους πιο cult χαρακτήρες που έχουν περάσει από τη μεγάλη οθόνη, ο άνεργος και ράθυμος Τζεφ «Dude» Λεμπόφσκι, που επιβιώνει στις παρυφές του αμερικανικού ονείρου, εμφανίζεται στην εισαγωγική σεκάνς στον διάδρομο με τα γαλακτοκομικά, φορώντας τη χαρακτηριστική του περιβολή (παντόφλες, εσώρουχα και μπουρνούζι) και γυαλιά ηλίου. Κόβει επιταγή για 0,69$, ενώ από την τηλεόραση ακούγεται ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος να μιλάει για τον Πόλεμο του Κόλπου.

hot fuzz 607

Καυτοί και άσφαιροι (2007)

Στην αστυνομική κωμωδία του Έντγκαρ Ράιτ με το χαρακτηριστικό βρετανικό χιούμορ, ο αστυνόμος Νικ Έιντζελ μετατίθεται από το μπαρουτοκαπνισμένο Λονδίνο στο ειδυλλιακό Στάνφορντ, μια πόλη με μηδενική εγκληματικότητα. Όμως τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως δείχνουν και ο διώκτης του εγκλήματος βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά, στον διάδρομο με τα δημητριακά ενός σούπερ μάρκετ. Τελικά, ο «κακός» της σκηνής θα βρεθεί αναίσθητος στον καταψύκτη με τον αρακά και τα φασολάκια.

Alien Raiders 607

Alien Raiders (2008)

Μια ταινία του Μπεν Ροκ, που διαδραματίζεται εξ ολοκλήρου μέσα σε μια υπεραγορά τροφίμων. Ενώ οι υπάλληλοι ειδοποιούν τους πελάτες να συντομεύουν τις αγορές τους πριν κλείσει το κατάστημα, μια ομάδα ένοπλων εισβάλλει και τους συλλαμβάνει ως ομήρους, σε μια σκηνή γεμάτη αγωνία δοσμένη με γρήγορο μοντάζ. Όπως θα φανεί στη συνέχεια, στόχος των απαγωγέων δεν είναι να ζητήσουν λύτρα, αλλά να εντοπίσουν ποιοι πελάτες είναι μολυσμένοι από έναν εξωγήινο ιό που απειλεί να αφανίσει την ανθρωπότητα. Ο αρχικός τίτλος εργασίας της ταινίας ήταν, για ευνόητους λόγους, «Σούπερ μάρκετ».

Έχοντας δει μερικές από αυτές τις επιλεγμένες κινηματογραφικές σκηνές που έχουν ως σκηνικό ράφια με κονσέρβες και ρολά κουζίνας, θα δείτε με πιο σινεφίλ ματιά την επόμενη επίσκεψή σας σε ένα σούπερ μάρκετ.