Φεστιβάλ / Βραβεία

Και το Φεστιβάλ του Σάντανς στη δίνη της Ομικρον

στα 10

Παρά τις προσπάθειες των διοργανωτών του για μια διοργάνωση (και) με φυσική παρουσία, το Φεστιβάλ του Σάντανς θα πραγματοποιηθεί τελικά μόνο online.

Flix Team
Και το Φεστιβάλ του Σάντανς στη δίνη της Ομικρον

To φετινό Φεστιβάλ του Σάντανς ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου και οι διοργανωτές του είχαν προσπαθήσει πολύ για να μπορέσουν να ξεχάσουν την περσινή χρονιά και να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν μια διοργάνωση με φυσική παρουσία.

Οι όροι ήταν σαφείς από την αρχή, ότι το Φεστιβάλ θα αφορούσε μόνο τους εμβολιασμένους ή νοσήσαντες, ενώ στις αρχές του πέμπτου κύματος το Φεστιβάλ είχε αυστηροποιήσει τους κανόνες, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση για να παρευρεθεί κάποιος στις δράσεις του να έχει κάνει και την τρίτη αναμνηστική δόση. Είχε ακόμη προβλεφθεί πως το ίδιο το Φεστιβάλ θα χορηγούσε αναμνηστικές δόσεις σε όσους μπορούσαν να την κάνουν.

Μετά την τελευταία επέλαση της παραλλαγής Ομικρόν σε όλον τον κόσμο, το Φεστιβάλ τελικά ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιιηθεί και φέτος μόνο online.

«Παρά τα πιο φιλόδοξα πρωτόκολλα, η παραλλαγή Ομικρον με την αναπάντεχα υψηλή μεταδοτικότητα δοκιμάζει τα όρια του συστήματος υγείας, των μετακινήσεων και άλλων διεργασιών σε όλη τη χώρα. Το φεστιβάλ θα γίνει τελικά online. Παρά το γεγονός ότι δεν θα προσφέρουμε την πλήρη υβριδική εμπειρία και δεν θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τη φυσική παρουσία όπως αναμέναμε, τοι κοινό θα βιώσει τη μαγεία και την ενέργεια του φεστιβάλ», δήλωσαν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ του Σάντανς.

Με προσωπικό και εθελοντές που ξεπερνούν τους 1500, το Φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να αναλάβει μια τόσο μεγάλη ευθύνη, με απρόσμενες συνέπειες τόσο για την ασφάλεια όλων όσο και για τις υπηρεσίες υγείας της Γιούτα, όπου και λαμβάνει χώρα το Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ του Σάντανς παίρνει αυτήν την απόφαση, την ίδια στιγμή που σε όλη τη Αμερική ακυρώνονται ή αναβάλλονται μεγάλες διοργανώσεις, όπως τα Βραβεία Grammy, το Φεστιβάλ του Παλμ Σπρινγκς, τα Governonrs Awards της Ακαδημίας Κινηματογράφου ή η ζωντανή μετάδοση των Critics Choice Awards.

sundance