Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Βαγγελιώ Σουμέλη και η Δάφνη Ματζιαράκη στο Φεστιβάλ του Σάντανς 2024

στα 10

Οι δύο Ελληνίδες δημιουργοί φέρνουν τις νέες τους ταινίες στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ του Σάντανς, από τις 18 μέχρι και τις 28 Ιανουαρίου 2024.

Η Βαγγελιώ Σουμέλη και η Δάφνη Ματζιαράκη στο Φεστιβάλ του Σάντανς 2024

Δύο έργα Ελληνίδων δημιουργών, η μικρού μήκους ταινία «Phoebe» της Βαγγελιώς Σουμέλη και το ντοκιμαντέρ «The Battle for Laikipia» της Δάφνης Ματζιαράκη - σε συνσκηνοθεσία Πιτ Μουρίνι - συμμετέχουν στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ του Σάντανς στη Γιούτα της Αμερικής που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 28 Ιανουαρίου 2024.

phoebe

Η μικρού μήκους ταινία μυθοπλασίας «Phoebe» της Βαγγελιώς Σουμέλη επιλέχθηκε στο Short Film Program του Φεστιβάλ. Το σενάριο, από την Βαγγελιώ Σουμέλη, παρουσιάζει μια μέρα από τη ζωή της 26χρονης Φοίβης, μιας μητέρας η οποία μόλις έχει κερδίσει την επιμέλεια του 7χρονου γιού της και ταξιδεύει μαζί προς προς στις φυλακές όπου εκτίει την ποινή του ο πατέρας του παιδιού. Τον ρόλο της Φοίβης ερμηνεύει η Αθηνά Παύλου – Μπενάζη. Παίζουν επίσης ο Νικόλας Δροσόπουλος και ο Ορέστης Ραϊσης. Παραγωγή: ΑΚRAN. Παραγωγοί: Ρομάννα Λόμπατς, Πολ Τυπάλδος, Janine Teerling Περισσότερα για το «Phoebe» εδώ.

sundance

Το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ «The Battle for Laikipia» επιλέχθηκε στο πρόγραμμα World Cinema Documentary Competition του Φεστιβάλ. Η θεματική του, γύρω από την πραγματικότητα την οποία βιώνουν οι αυτόχθονες κτηνοτρόφοι και οι λευκοί γαιοκτήμονες στην περιοχή Laikipia στη Βόρειο Κένυα, αναδεικνύει διαχρονικές κοινωνικές εντάσεις με φόντο τη σημερινή κλιματική αλλαγή. Παραγωγή: One Story Up (HΠΑ). Παραγωγός: Toni Kamaou. H Δάφνη Ματζιαράκη, που υπογράφει και το σενάριο της ταινίας αυτής, το 2017 ήταν υποψήφια για το Oσκαρ ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με την ταινία «4.1 Miles».

Οπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, και οι δύο ταινίες ξεκίνησαν τη διαδικασία ανάπτυξης και παραγωγής τους από το πρόγραμμα που δημιούργησε το Ειδικό Πρόγραμμα Covid-19 του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο υλοποιήθηκε από το ΕΚΚ κατά την περίοδο της πανδημίας.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ του Σάντανς εδώ.