Buzz

«Ο Ιρλανδός» | Ο Στίβεν Γκρέιχαμ εξομολογείται στο Flix: «Είχα παραλύσει μπροστά στον Αλ Πατσίνο, παραλίγο να παραιτηθώ»

στα 10

Αποκλειστικό παρασκήνιο από τα γυρίσματα του «Ιρλανδού» του Μάρτιν Σκορσέζε.

«Ο Ιρλανδός» | Ο Στίβεν Γκρέιχαμ εξομολογείται στο Flix: «Είχα παραλύσει μπροστά στον Αλ Πατσίνο, παραλίγο να παραιτηθώ»

Ο Στίβεν Γκρέιχαμ είναι έτσι κι αλλιώς ένας εξαιρετικός ηθοποιός. Σε 28 χρόνια καριέρας, έχει κλέψει την παράσταση με ρόλους καρατερίστα τόσο στην μεγάλη όσο και στην μικρή οθόνη. Τέλος, είναι η 3η φορά που ο Μάρτιν Σκορσέζε τον επιλέγει σε καστ του (μετά τις «Συμμορίες της Νέας Υόρκης» και το «Boardwalk Empire»).

Κι όμως, ο 46χρονος Βρετανός πρωταγωνιστής μάς ομολόγησε ότι «παρέλυσε» λίγα λεπτά πριν μπει στο γύρισμα της πρώτης του σκηνής για τον «Ιρλανδό».

Πήραμε αυτή τη δήλωση, όταν τον συναντήσαμε στο Λονδίνο και του δώσαμε συγχαρητήρια για το πώς κρατά το δικό του επίπεδο στη σκηνή της φυλακής, απέναντι στον γίγαντα Αλ Πατσίνο (πραγματικά, όταν δείτε τον Γκρέιχαμ να κόβει και να ράβει με τον ήρωα των παιδικών του χρόνων, όπως μάς είπε, θα καταλάβετε).

Διαβάστε κι αυτό: Οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο μιλούν αποκλειστικά στο Flix: «Ο "Ιρλανδός" είναι μια ταινία με superheroes»

The Irishman Stephen Graham 607 2

«Δεν ξέρετε τι σημαίνει αυτό που λέτε. Αυτή ήταν και η πρώτη σκηνή μου στην ταινία - η σκηνή της φυλακής. Για να καταλάβετε τι εννοώ, πρέπει να σας δώσω το πλαίσιο. Οταν ήμουν πιτσιρικάς και κατάλαβα ότι αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου, να γίνω ηθοποιός, ο πατέρας μου με πήγε στο βίντεο κλαμπ της γειτονάς...»

«Νοίκιασε τον "Νονό", το "Σέρπικο", τον "Ταξιτζή" και τον "Ελαφοκυνηγό". Τα είδαμε μαζί στο καθιστικό μας, το ένα μετά το άλλο. Οταν τέλειωσε αυτός ο μαραθώνιος, με κοίταξε και μου είπε: αν δεν μπορείς να κάνεις αυτό, μην προσπαθήσεις καν...»

Δείτε το βίντεο: O Μάρτιν Σκορσέζε εξηγεί πώς επέλεξε το καστ του «Ιρλανδού»

The Irishman Stephen Graham 607 1

«Τώρα φανταστείτε με, χρόνια μετά, να πρέπει να μπω σε μία τετ-α-τετ σκηνή με τον Αλ Πατσίνο. Περέλυσα. Πήρα τηλέφωνο τη γυναίκα μου και της είπα 'αγάπη μου, φεύγω, τα παρατάω, δεν μπορώ." Με άκουσε προσεχτικά και μου είπε "ξέρεις τα λόγια σου, τα κάναμε πρόβες μαζί, ο Μάρτι σε επέλεξε για 3η φορά και κάτι ξέρει παραπάνω, μπες μέσα και μην ξεχνάς να αναπνέεις"...»

«Ηταν πολύ γλυκός και απλός και ζεστός. Μετά την 2η-3η λήψη αποφάσισα να αφεθώ και να αυτοσχεδιάσω. Τον αιφνιδάζω πάνω στον καυγά όταν ρίχνω κάτω το δίσκο με το παγωτό του. Τον βλέπω και κάνει "ωωωωωω". Σοκαρίστηκα. Σταμάτησα. Εκείνος, έκπληκτος, γύρισε στον Σκορσέζε κι του είπε "το παλικάρι έχει κοχόνες!" και σε μένα "συνέχισε ό,τι κάνεις!»

«Βγήκα από το σετ και πήρα ξανά τη γυναίκα μου: "αγάπη μου, I AM SPARTACUS!"»

«Ο Ιρλανδός» του Μάρτιν Σκορσέζε κάνει την πρεμιέρα του απόψε στο Netflix με ελληνικούς υπότιτλους.