Buzz

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (30 Νοεμβρίου - 6 Δεκεμβρίου 2023)

στα 10

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (30 Νοεμβρίου - 6 Δεκεμβρίου 2023)

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.

fauna

Fauna του Πάου Φάους | Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 21.00 στο Exile Room

Μέρος των προβολών Νοεμβρίου υπό τον γενικό τίτλο Where the wild things are, η προβολή του «Fauna» είναι μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Σε ένα δάσος στα περίχωρα της Βαρκελώνης, ένας ηλικιωμένος βοσκός και το κοπάδι του ζουν δίπλα σε ένα high-tech εργαστήριο που διεξάγει πειράματα σε ζώα. Αυτοί οι δύο διαμετρικά αντίθετοι κόσμοι αντικρίζουν καθημερινά ο ένας τον άλλον, όντας δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας, ο βοσκός βλέπει το επάγγελμά του να εξαφανίζεται, ενώ την ίδια στιγμή, απέναντί του, οι επιστήμονες είναι πιο πολυάσχολοι από ποτέ, καθώς αναζητούν πυρετωδώς το εμβόλιο του κορωνοϊού. Με ξεχωριστή αισθητική που μοιάζει να ξεπήδησε από δυστοπική ταινία επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του ’70, το «Fauna» ανατέμνει με χειρουργική ακρίβεια την προαιώνια σχέση εξάρτησης ανάμεσα στους ανθρώπους, τα ζώα και την επιστήμη. Μια ανέλπιστα επίκαιρη παραβολή για τους μετα-πανδημικούς καιρούς που διανύουμε.

Exile Room, Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 2103223395. Είσοδος ελεύθερη.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή του «Fauna» εδώ.

goddar

Ο Γκοντάρ για τον Γκοντάρ | Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος παρουσιάζουν σε πανελλαδική πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ της Φλοράνς Πλαταρέ Ο Γκοντάρ για τον Γκοντάρ (Godard par Godard).Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1/12 (8.30 μμ) στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδος 48, μετρό Κεραμεικός) με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατο του σπουδαίου Γάλλοελβετού δημιουργού και λίγο πριν τις 3 Δεκεμβρίου, ημερομηνία των γενεθλίων του. Αν βρισκόταν μαζί μας, θα γιόρταζε τα 93 του χρόνια…

Το ωριαίο ντοκιμαντέρ έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών ως φόρος τιμής στον Γκοντάρ, οκτώ μήνες μετά τον θάνατό του, στις 13 Σεπτεμβρίου 2022.

Είσοδος 5 ευρώ.

Ακολουθεί συζήτηση με την Πρόεδρο ΔΣ της Ταινιοθήκης της Ελλάδος Μαρία Κομνηνού και το σκηνοθέτη Μανώλη Μαυρή.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τα εισιτήρια και την προβολή στο site της Ταινιοθήκης.

ethnofest 2023

14ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας | 29 Νοεμβρίου έως και 10 Δεκεμβρίου

Με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που απλώνεται σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης κατάστασης, φτάνοντας μέχρι την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, διαπερνώντας θέματα περιβάλλοντος και (αστικής) μεταμόρφωσης, έρχεται το πάντα ανήσυχο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας σε Αστορ και την Ταινιοθήκη από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών του 14ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας.

ολυμπία 2023 πόστερ

26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους | 2 έως και 9 Δεκεμβρίου

Tο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους (και η 23η Κάμερα Ζιζάνιο), θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 2 ως τις 9 Δεκεμβρίου στον Πύργο και στην Αμαλιάδα, με ελεύθερη είσοδο. Αμέσως μετά, στις 9 με 17 Δεκεμβρίου, η ψηφιακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ, online.olympiafestival.gr, θα φιλοξενήσει μια εκλεκτή επιλογή από μικρού μήκους ταινίες που θα διαγωνιστούν φέτος, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά και νέους όλης της χώρας να παρακολουθήσουν ξεχωριστές ταινίες απ’ όλον τον κόσμο.

Διαβάστε αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

goodfellas

Τα Καλά Παιδιά (Goodfellas) του Μάρτιν Σκορσέζε - 4K Restoration | Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 23:00 στο Ιντεάλ

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Σκορσέζε Πρωταγωνιστούν: Ρέι Λιότα, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζο Πέσι, Λορέιν Μπράκο, Πολ Σορβίνο Διάρκεια: 146' Ετος παραγωγής: 1990

Εμπειρία σφοδρή και ηλεκτρισμένη, σκηνοθετημένη από τον Σκορσέζε με ένα σεισμικό πάθος που πλημμυρίζει κάθε πλάνο, με μια αλάνθαστη αφηγηματική βιρτουοζιτέ που κρατά το κοινό καρφωμένο στην θέση του επί δυόμισι ηδονικές ώρες και με μια σαρωτική ορμή που στέλνει ήρωες και θεατές σε μια rollercoaster βόλτα στην Κόλαση και ξανά πίσω, τα «Καλά Παιδιά» είναι ένα στιβαρό μάθημα σινεμά και μια από τις μεγάλες δημιουργίες του αμερικανικού κινηματογράφου. Η ταινία θα προβληθεί στην πρόσφατη ψηφιακή της αποκατάσταση.

Μέρος των προβολών που διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας λίγο πριν αποχαιρετίσουμε οριστικά τον κινηματογράφο Ιντέαλ.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη σειρά προβολών The Last Picture Show.

πανόραμα

2o Πανόραμα Ταινιών Μικρού Μήκους από την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών | 30 Νοεμβρίου έως και 4 Δεκεμβρίου

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών  διοργανώνει από τις 30 Νοεμβρίου ως τις 4 Δεκεμβρίου το 2ο Πανόραμα Ταινιών Μικρού Μήκους.  Θα προβληθούν ταινίες παραγωγής 2022 και 2023 μικρού μήκους, παρουσία των δημιουργών τους. Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό των προβληματισμών και των θεματικών που αφορούν τους νέους σκηνοθέτες, αλλά και όλους μας σήμερα.

Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για το 2ο Πανόραμα Ταινιών Μικρού Μήκους.

Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 2023

36ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου | 30 Νοεμβρίου μέχρι και τις 6 Δεκεμβρίου

Το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου επιστρέφει από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι και τις 6 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους Ελλη και Ανδόρα.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το αναλυτικό πρόγραμμα του Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

https://flix.gr/news/panorama-2023-in-competition.html

athens short film festival

Athens Short Film Festival | 30 Νοεμβρίου έως και 2 Δεκεμβρίου στον Μικρόκοσμο

Από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, το Athens Short Film Festival 2023 θα προβάλλει 35 μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος, δίνοντας έμφαση στον ανεξάρτητο, ανήσυχο, κινηματογράφο του σήμερα.

Αναζητήστε εδώ το πλήρες πρόγραμμα του Athens Short Film Festival.

μαραθώνιος γκοντάρ

24ωρος Μαραθώνιος Ζαν-Λικ Γκοντάρ | 1η και 2 Δεκεμβρίου στο Studio New Star Art Cinema

Eνα χρόνο μετά το θάνατό του το STUDIO new star art cinema, τιμά έναν από τους αγαπημένους του δημιουργούς προβάλλοντας σε ένα μαραθώνιο ταινιών,

10 από τις κορυφαίες ταινίες του, από την Παρασκευή 1/12/2023 στις 18:00 έως και το Σάββατο 2/12/2023 στις 18:00.

Παρασκευή 1/12

18.00 Όλα Πάνε Καλά (1972)
20.00 Η Κινέζα (1967)
22.00 Weekend (1967)
00.00 Ιστορία(ες) του Σινεμά (1998)

Σάββατο 2/12

06.00 Μια Παντρεμένη Γυναίκα (1967)
08.00 Πάθος (1982)
10.00 Χαίρε Μαρία (1985)
12.00 Επιλεγμένες Στιγμές από την Ιστορία(ες) του Σινεμά (2001)
14.00 Μια Ξεχωριστή Συμμορία (1964)
16.00 Περιφρόνηση (1963)

fundamentals

Στάλκερ του Αντρέι Ταρκόφσκι | Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 20.00 στο πλαίσιο του Fundamentals of Cinema

Στο πλαίσιο των προβολών του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με ταινίες που ορίζουν τα θεμέλια του σινεμά, προβάλλεται το αριστούργημα του Αντρέι Ταρκόφσκι. Προλογίζουν η δημοσιογράφος Τίνα Μανδηλαρά και ο κριτικός κινηματογράφου Αλέξανδρος Παπαγεωργίου.

Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το Fundamentals of Cinema.

spicy

Spicy Indie International Film Festival | 4 έως και 11 Δεκεμβρίου στο Studio New Star Cinema

Το Spicy Indie International Film Festival επιστρέφει για δεύτερη χρονιά ανανεωμένο και δυναμικό. Από τις 4 μέχρι και τις 11 Δεκεμβρίου στο Studio.

4, 5 & 6 Δεκεμβρίου 21:00
Διαγωνιστικό Τμήμα SPICYIIFF 2023
Με είκοσι οκτώ (28) ταινίες εγχώριας και δέκα εννέα (19) διεθνούς παραγωγής.

8, 9 & 10 Δεκεμβρίου 00:00
Παράλληλες Δράσεις
Μεταμεσονύχτια Αφιερώματα στους: Κωνσταντίνο Γιάνναρη, Εύα Στεφανή και Αχιλλέα Κυριακίδη

11 Δεκεμβρίου 21:00
Τελετή Λήξης και Απονομή Βραβείων

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις προβολές και τις δράσεις του SPICYIIFF23 εδώ.


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.