Buzz

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (20 Ιουνίου - 26 Ιουνίου 2024)

στα 10

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας σε όλη την Ελλάδα που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (20 Ιουνίου - 26 Ιουνίου 2024)

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας σε όλη την Ελλάδα που δεν πρέπει να χάσετε.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και στα θερινά ολόκληρης της Ελλάδας.

triangle of sadness greek poster

Το Τρίγωνο της Θλίψης του Ρούμπεν Εστλουντ | Παρσκευή 21 Ιουνίου στις 21.00 στο Park Your Cinema

Ο Καρλ και η Γιάγια, ένα ζευγάρι μοντέλων που ζει αποκλειστικά στον κόσμο της μόδας εξερευνώντας παράλληλα τα όρια της σχέσης του, αποδέχονται την πρόσκληση για μια πολυτελή κρουαζιέρα, με συνταξιδιώτες ένα απωθητικό συνονθύλευμα από βαθύπλουτους επιβάτες: έναν Ρώσο ολιγάρχη, Βρετανούς έμπορους όπλων, καθώς και έναν ιδιοσυγκρασιακό, αλκοολικό και Μαρξιστή καπετάνιο. Στην αρχή, τα πάντα δείχνουν φωτογενή, βγαλμένα θαρρείς από τις εικόνες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, μια θύελλα καραδοκεί και η ναυτία ισοπεδώνει τους επιβάτες στη διάρκεια του λουκούλλειου δείπνου που τους παραθέτει ο καπετάνιος. Η κρουαζιέρα καταλήγει σε καταστροφή. Ο Καρλ και η Γιάγια βρίσκονται ναυαγοί σε ένα ερημονήσι, παρέα με διάφορους δισεκατομμυριούχους και μία από τις καθαρίστριες του πλοίου. Η ιεραρχία ανατρέπεται ολοκληρωτικά, καθώς η καθαρίστρια είναι η μόνη που ξέρει να ψαρεύει. Ο δεύτερος Χρυσός Φοίνικας του Ρούμπεν Eστλουντ είναι μια κατάμαυρη κωμωδία που σατιρίζει ανελέητα τους τρόπους και τα καμώματα ενός χρεοκοπημένου κόσμου που θαυμάζει το είδωλό του στον καθρέφτη.

Η ταινία θα προβληθεί στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή εδώ.

brave

Brave των Μπρέντα Τσάπμαν, Μαρκ Αντριους | Σάββατο 22 Ιουνίου στις 21.00 στο Park your Cinema

Η Μέριντα εκτός από καταπληκτική τοξότρια είναι η παρορμητική κόρη του θαρραλέου βασιλιά Φέργκους και της δυναμικής βασίλισσας Έλινορ. Αποφασισμένη να χαράξει το δικό της μονοπάτι στη ζωή και στο τραχύ και μυστηριώδες τοπίο των Highlands της Σκωτίας, η Μέριντα αψηφά ένα αρχαίο έθιμο που είναι ιερό για τους άρχοντες της χώρας. Οι πράξεις της Μέριντα προκαλούν χάος στο βασίλειο κι όταν απευθύνεται στην εκκεντρική γριά Μάγισσα για βοήθεια, μπλέκει με μια νοσηρή κατάρα. Για να σωθεί θα χρειαστεί να επιστρατεύσει όλο της το κουράγιο και να ανακαλύψει τι θα πει πραγματική γενναιοψυχία, πριν να είναι πολύ αργά. Αυτή η παραγωγή της Disney/Pixar είναι μια συναρπαστική περιπέτεια, που δεν της λείπει ούτε το χιούμορ, ούτε η συγκίνηση, και αποτέλεσε την πρώτη ταινία στην ιστορία του στούντιο που έδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα ατίθασο κορίτσι με φλογερό μαλλί και ταμπεραμέντο.

αριστοναύτες

Αριστοναύτες 2024 | Προβολές ταινιών | Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Ιουνίου στο Ξυλόκαστρο

Δύο πολυβραβευμένες ταινίες κορυφαίων δημιουργών από τη Γαλλία, το «Ο Φαραώ, ο Κλέφτης και η Πριγκίπισσα» του Μισέλ Οσελό και το «Adama» του Σιμόν Ρουμπί βγάζουν εισιτήριο για την αφρικανική ήπειρο, σε μια χορταστική πρόγευση από το πρόγραμμα του φετινού Animasyros. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουνίου στον θερινό κινηματογράφο Hλέκτρα.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ εδώ.

μεγάλο σινεμά

Ο Λόρενς της Αραβίας του Ντέιβιντ Λιν | Δευτέρα 24 Ιουνίου στις 21.00 στη Ριβιέρα

Η Ριβιέρα ξεκινάει και φέτος το ειδικό πρόγραμμα «Μεγάλες Ταινίες, Μεγάλες Δευτέρες» με το αριστούργημα του Ντέιβιντ Λιν σε όλα του τα μεγαλοπρεπή περισσότερα απο΄200 λεπτά.

Η ταινία είναι η βιογραφία του Τόμας Εντουαρντ Λόρενς, ενός αξιωματικού του βρετανικού στρατού, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ανέλαβε αποστολή να κατασκοπεύσει τον άτακτο στρατό των διαφόρων αραβικών φυλών στη Σαουδική Αραβία, αλλά γοητεύθηκε από το πνεύμα της ερήμου, ένωσε αντιμαχόμενες αραβικές φατρίες σε τακτικό στρατό και τις οδήγησε σε νικηφόρες μάχες εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η αφήγηση ξεκινάει από τον θάνατό του κοντά στο Λονδίνο και με φλας-μπακ καταγράφει την περιπετειώδη και θεαματική ζωή του στα πεδία της μάχης, τη στενή του φιλία με τον Σερίφ Αλί, τη σύλληψη και τον βασανισμό του από τους Τούρκους.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ.

greek classics

Στέλλα του Μιχάλη Κακογιάννη | Δευτέρα 24 Ιουνίου στις 21.00 και στις 23.00 στο Cine Paris

Η εμβληματική ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη προβάλλεται μέρος του αφιερώματος «Greek Classics: 6 Διαχρονικές Ελληνικές Ταινίας στο Cine Paris».

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

αιωνιότητα

Μια Αιωνιότητα και μια Μέρα του Θόδωρου Αγγελόπουλου | Δευτέρα 24 Ιουνίου στις 20.30 στο Θερινό Απόλλων στη Θεσσαλονίκη

Οι Σινεφίλ Δευτέρες παρουσιάζουν τη μοναδική ελληνική ταινία που κέρδισε Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, το «Μια αιωνιότητα και μια μέρα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, σε κόπια DCP ψηφιακά αποκατεστημένη, τη Δευτέρα 24 Ιουνίου στις 21:00 στο θερινό cine Απόλλων.

O Αλέξανδρος, ένας μεσόκοπος συγγραφέας, ασχολείται με το ημιτελές έργο του Σολωμού "Ελεύθεροι πολιορκημένοι". Από το ποίημα λείπουν λέξεις, κι ο Αλέξανδρος αποπειράται να τις συγκεντρώσει, να τις αγοράσει, όπως έκανε για τις δικές του λέξεις κι ο Σολωμός. Τούτες οι λέξεις μπαίνουν στο παζλ της συμπλήρωσης του ημιτελούς αριστουργήματος, για να στοιχειώσουν και τη ζωή τού Αλέξανδρου. Όμως οι δυνάμεις του έχουν εξαντληθεί, κι ο ίδιος βαδίζει προς το θάνατο. O χρόνος που του απομένει, ανήκει στις αναμνήσεις, στον απολογισμό μιας ζωής, γεμάτης χαμένες ευκαιρίες και λάθος κινήσεις. Μόνο μία κίνηση υπάρχει ακόμα: μια τυχαία συνάντηση μ’ ένα άστεγο αγόρι, παιδί των φαναριών. Προσκολλάται σ’ αυτό το παιδί, αναβάλλει την «αναχώρηση» και παρατείνει την αιωνιότητα κατά μία μέρα, για να μεταφέρει στον μικρό του φίλο κάτι από τη γνώση του, ν’ αφήσει τα ίχνη του πάνω σε κάποιον, μέσα από το βλέμμα του οποίου θα σωθεί εκείνος που φεύγει…

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση όπου ο Αλέξης Δερμεντζόγλου θα αναλύσει το θέμα: «Η γνώση ως μοναδική λύση στην σύγχρονη αφασία».

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

σινεμα με θέα

Σινεμά με Θέα | Queer Nights | 24, 25 και 26 Ιουνίου στην ταράτσα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Τα φιλμ «Επόμενος Σταθμός» της Ντανιέλ Λέσοβιτς, η «Στρέλλα» του Πάνου Χ. Κούτρα και το «ΑΚΟΕ/ΑΜΦΙ: Η Ιστορία μιας Επανάστασης (*Να κοιμάμαι στο στήθος του…)» του Ιωσήφ Βαρδάκη προβάλλονται στις 24, 25 και 26 Ιουνίου, αντίστοιχα. Μέσα από τις προβολές αυτές το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης / Thessaloniki Concert Hall στηρίζουν το EuroPride 2024 Thessaloniki. Και οι τρεις προβολές θα πραγματοποιηθούν με δωρεάν είσοδο, με την έκδοση ειδικού δελτίου.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

από τον τρόμο στην αντίσταση

Από τον Tρόμο στην Aντίσταση - Nαζιστικό Στρατόπεδο Παύλου Μελά, Θεσσαλονίκη 1941-1944 | Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 21.00 στο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη

Η Κινηματογραφική Λέσχη Solaris προβάλλει την ταινία «Από τον τρόμο στην αντίσταση -ναζιστικό στρατόπεδο Παύλου Μελά, Θεσσαλονίκη 1941-1944», του Γιώργου Κεραμιδιώτη, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, στο κινηματοθέατρο Αθήναιον, Βασιλίσσης Όλγας 35, στην Θεσσαλονίκη, στις 9.00 μ.μ. Η προβολή της ταινίας θα γίνει με την παρουσία του σκηνοθέτη και, με το πέρας της, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η ταινία αφηγείται γεγονότα που έχουν συμβεί στο ναζιστικό στρατόπεδο Παύλου Μελά, στην Θεσσαλονίκη. Αυτό το στρατόπεδο ήταν σχεδόν στα όρια της Θεσσαλονίκης. Η θεματική της ταινίας αναφέρεται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και στη Βόρεια Ελλάδα. Επικεντρώνει στη ναζιστική Γερμανία την περίοδο 1941-44. Όπως σε κάθε ταινία που αναφέρεται στον πόλεμο έχουμε τον στρατό κατοχής, αλλά και εκτελέσεις, μάχες, πράξεις αντίστασης. Υπάρχουν οι αιχμάλωτοι, η αντίσταση, οι συνεργάτες του κατακτητή και οι ιστορίες αγάπης. Όλα αυτά παρουσιάζονται μέσα από συζητήσεις για το παρελθόν και το παρόν, με ανθρώπους που έζησαν την συγκεκριμένη περίοδο και με νέους από τη Γερμανία και την Ελλάδα.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και στα θερινά ολόκληρης της Ελλάδας.