Buzz

Η Σοφία Κόπολα επιστρέφει στο «Χαμένοι στη Μετάφραση», κρατώντας στο χέρι ένα «On the Rocks»

στα 10

Η έβδομη ταινία της Σοφία Κόπολα είναι έτοιμη για την πρεμιέρα της τον Οκτώβριο στις αίθουσες - και στην Apple TV+. Δείτε τις πρώτες εικόνες και το πρώτο τρέιλερ.

Flix Team
Η Σοφία Κόπολα επιστρέφει στο «Χαμένοι στη Μετάφραση», κρατώντας στο χέρι ένα «On the Rocks»

To Entertainment Weeky παρουσιάζει τις πρώτες εικόνες από τη νέα ταινία της Σοφία Κόπολα, μια επιστροφή στο «Χαμένοι στη Μετάφραση» με τον Μπιλ Μάρεϊ να συναντά αυτή τη φορά την Ρασίντα Τζόουνς σε μια screwball κωμωδία, αφιερωμένη στη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ.

«Ηθελα να κάνω κάτι που να είναι κάπως πιο ελαφρύ αλλά και πιο πολύ παιχνιδιάρικο με πολλή καρδιά και ειλικρίνεια», δηλώνει η Σοφία Κόπολα που αφηγείται την ιστορία της Λόρα, μιας φαινομενικά προσγειωμένης, παντρεμένης συγγραφέα και μητέρα που βρίσκεται σε κρίση όταν υποπτεύεται πως ο σύζυγός της την απατά. Οι απαντήσεις ίσως κρύβονται στον πλεϊμπόι πατέρα της ή σε μια βόλτα στα μπαρ της Νέας Υόρκης, εκεί όπου η Λόρα θα αναθεωρήσει όλα όσα ήξερε για τη ζωή, τον έρωτα, την αγάπη...

on the rocks

on the rocks

on the rocks 607

Η ταινία ξεκίνησε από την κρίση... ηλικίας και οικογένειας που πέρασε η ίδια η Σοφία Κόπολα, προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στην επαγγελματική της ζωή και τη ζωή μαζί με το σύζυγό της, Τόμας Μαρς και τις δύο τους κόρες. Η λύση βρέθηκε στο παλιό Χόλιγουντ, σε ταινίες σαν το «Tootsie» ή το «Thin Man» - εμπνεύσεις που αναφέρει η ίδια η δημιουργός - αλλά και στο διάλογο, αφού αυτή είναι η ταινία της Κόπολα που μιλάει πιο πολύ απ' όλες τις προηγούμενες.

«Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας περνάει με τους δυο τους να μιλούν. Από εκεί προκύπτει και το χιούμορ», δηλώνει η Κόπολα που επέστρεψε στον Μπιλ Μάρεϊ, σε ένα ρόλο που μοιάζει να έχει βγει από το «Χαμένοι στη Μετάφραση».

«Δεν σκέφτηκα ποτέ να κάνω κάτι ξανά με τον Μπιλ, επειδή ο κόσμος τον αγαπάει τόσο πολύ στο "Χαμένοι στη Μετάφραση". Δεν θα μπορούσα ποτέ να ξαναφτιάξω κάτι ίδιο, οπότε δεν ήθελα να το αγγίξω. Αλλά ο καιρός πέρασε και μου αρέσει τόσο πολύ να δουλεύω μαζί του. Δεν τον έχουμε δει πολύ ως κοσμοπολίτη bon viveur σε αυτή τη φάση της ζωής του.»

on the rocks

on the rocks

Οσο για τη Ρασίντα Τζόουνς (που ήταν υποψήφια για το ρόλο που τελικά πήρε η Σκάρλετ Τζοχάνσον στο «Χαμένοι στη Μετάφραση») η συνάντηση των δύο γυναικών ήταν νομοτελειακή. «Είναι αξιολάτρευτη, έξυπνη, δυνατή», ένα alter-ego σαν προέκταση της ίδιας της Κόπολα. Και με επιπλέον κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ τους τους bigger than life πατεράδες τους: της Σοφίας ο Φράνσις Φορντ και της Ρασίντα ο Κουίνσι Τζόουνς.

Η ταινία γυρίστηκε στη Νέα Υόρκη, στην προ covid-19 εποχή. «Τώρα μοιάζει με ταινία εποχής», δηλώνει η Κόπολα. «Ημασταν τυχεροί που καταφέραμε να κάνουμε τα γυρίσματα και ελπίζω να είναι διασκεδαστικό για τον κόσμο να βλέπει τη Λόρα και τον Φέλιξ στα εστιατόρια γύρω στην πόλη, όπως ακριβώς θυμόμαστε και αγαπάμε τη Νέα Υόρκη.»

Το «On the Rocks» είναι προγραμματισμένο να βγει στις αίθουσες και στο AppleTV+ τον Οκτώβριο του 2020.

Δείτε εδώ το πρώτο τρέιλερ: