Buzz

Στο σινεμά, το χιόνι δεν είναι κρύο

στα 10

Γιατί αντίθετα από αυτό που βρίσκεται έξω από το παραθυρό σας, εκείνο, είναι τις περισσότερες φορές ψεύτικο.

Flix Team
Στο σινεμά, το χιόνι δεν είναι κρύο
Φωτογραφίες από τα γυρίσματα του It's a Wonderful Life

Αλάτι και αλεύρι, γύψος, φελιζόλ,μαρμαρόσκονη, σκόνη πυροσβεστήρα, βαμμένα κορν φλέικς, σαπούνι, ακόμη και (ο καρκινογόνος) αμίαντος χρησιμοποιήθηκε για χρόνια από το σινεμά για να υποδυθεί το χιόνι στις κινηματογραφικές παραγωγές. Αν κάποτε η μόνη πιθανότητα για να γυρίσεις μια σκηνή στα λευκά ήταν να αναζητήσεις ένα χιονισμένο τοπίο, γρήγορα το Χόλιγουντ αντιλήφθηκε ότι δεν μπορείς να ελέγξεις τον καιρό κι αυτό είναι προφανώς ένα μεγάλο πρόβλημα.

Δείτε ακόμη: Αυτές είναι οι 70 ταινίες με τα καλύτερα ειδικά οπτικά εφέ όλων των εποχών

it's a wonderful life 607

Από το εμφανώς ψευτικο χιόνι του παλιού σινεμά στο σημερινό, βιοδιασπώμενο χιόνι φτιαγμένο από μια σειρά από διαφορετικά υλικά από επεξεργασμένο ανακυκλωμένο χαρτί έως (οικολογικό) χιόνι φτιαγμένο από χημικά που χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα, η τέχνη του ψεύτικου χιονιού έχει προχωρήσει πολύ.

it's a wonderful life 607

Δείτε πιο κάτω μερικά βίντεο που εξηγούν κι απομυθοποιούν την μαγεία του χιονιού στο σινεμά, τα δύο από την Snow Business, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ειδικών εφέ του Χόλιγουντ που ειδικεύεται στο χιόνι, τις χιονοθύελλες και τα παγωμένα τοπία κι ένα ακόμη από το Netflix το οποίο κάθε χρόνο χρησιμοποιεί τόνους ψεύτικου χιονιού για τους τόνους χριστουγεννιάτικων ταινιών που γυρίζει.