Buzz

Σινεμά από χαρτί! Το Flix σας χαρίζει πέντε συλλεκτικά κινηματογραφικά βιβλία

στα 10

Η αγάπη για τις ταινίες δεν τελειώνει στις κινούμενες εικόνες. Πολλές φορές οι φωτογραφίες, οι λέξεις, η μυρωδιά του χαρτιού, κάνουν την κινηματογραφική μαγεία να επιστρέφει, ζωντανή, επίμονη και εξίσου δυνατή. Μια γερή δόση τέτοιας «κατ' οίκον», χάρτινης μαγείας, μπορεί τώρα να γίνει δική σας.

Flix Team
Σινεμά από χαρτί! Το Flix σας χαρίζει πέντε συλλεκτικά κινηματογραφικά βιβλία

Ποιος είπε ότι το σινεμά ζει μόνο στην μεγάλη οθόνη -ή έστω σε μικρότερες; Το flix.gr πιστεύει ακράδαντα στο σλόγκαν «σινεμά παντού» και δοκιμάζει να σας πείσει για την αλήθεια του, ξεκινώντας από την βιβλιοθήκη ή το τραπεζάκι του σαλονιού σας.

Κάντε χώρο στην βιβλιοθήκη σας, πέντε χορταστικά, υπέροχα, συλλεκτικά κινηματογραφικά βιβλία ίσως γίνουν σύντομα δικά σας.

Ενας τυχερός θα κερδίσει τους παρακάτω τίτλους, που συγκεντρώνουν μερικά από τα πιο θεαματικά, εντυπωσιακά κινηματογραφικά βιβλία που μπορείτε να αποκτήσετε και που καλύπτουν με τον καλύτερο τρόπο την απόσταση ανάμεσα στον καναπέ σας και τον κόσμο του σινεμά.

Να ποιοι είναι οι τίτλοι που μπορείτε να διεκδικήσετε:

01

The Pedro Almodovar Archives

Ολα όσα θα θέλατε να ξέρετε για τον Αλμοδόβαρ σε 408 τεράστιες σελίδες, με κείμενα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό αρχείο του σκηνοθέτη. Από την πρώτη ταινία του μέχρι την Ελληνική αφίσα του «Η Πέπι η Λούσι, η Μπομ...», δεν υπάρχει τίποτα που να μην θέλετε να μάθετε ή να δείτε για τον Αλμοδόβαρ που να μην χωράει σε αυτόν τον χορταστικό τόμο. Με την συνεργασία του ίδιου, την απόλυτη πρόσβαση στα αρχεία του και την σφραγίδα του εκδοτικού οίκου Taschen, το The Pedro Almodovar Archives, αποτελεί ένα από τα κινηματογραφικά γεγονότα της χρονιάς. Το αμέσως καλύτερο πράγμα μετά από μια καινούρια ταινία του ίδιου...

01

Stanley Kubrick's Napoleon: the Greatest Movie Never Made

Ενα αληθινά επικό βιβλίο, για μια εξίσου επική παραγωγή, που δυστυχώς δεν γυρίστηκε ποτέ, αλλά την οποία ο Κιούμπρικ είχε προετοιμάσει με κάθε εξαντλητική λεπτομέρεια. Δυο χρόνια έρευνας για την προετοιμασία του, μεταφράζονται σε μια αληθινά εντυπωσιακή συλλογή από φωτογραφίες, σημειώσεις, σχέδια, ιδέες, drafts του σεναρίου του, που αρχειοθετούνται με τρόπο που κάνουν την ταινία να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σας, αλλά αποσαφηνίζουν την ιδιοφυΐα και την εμμονή του Κιούμπρικ με την τελειότητα. Στις 1112 σελίδες αυτού του μοναδικού τόμου, θα βρείτε ένα τεράστιο όγκο από την δουλεία του σκηνοθέτη, αλλά και κείμενα πάνω στο φιλμ από μελετητές του καθώς κι έναν κωδικό για πρόσβαση σε επιπλέον υλικό στο διαδίκτυο που περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα 17.000 φωτογραφίες που δεν βρίσκονται στο βιβλίο.

01

Saul Bass: A Life in Film and Design

Σχεδίασε μερικούς από τους ομορφότερους τίτλους ταινιών που είδαμε ποτέ κι άλλαξε, σχεδόν μόνος του, την έννοια του graphic design. Μέσα από τη δουλειά του στην διαφήμιση το εταιρικό branding, τις αφίσες και κάθε πλευρά του design, ο Σολ Μπας καθιερώθηκε σαν ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επιδραστικούς γραφίστες όλων των εποχών. Ηταν μέσα από το σινεμά όμως που θα κέρδιζε μια θέση στους αληθινά iconic δημιουργούς και θα ανύψωνε την δουλεία του στα επίπεδα της αληθινής τέχνης. Οι τίτλοι του για ταινίες όπως «O Δεσμώτης του Ιλίγγου» του Αλφρεντ Χίτσκοκ, «The Man With the Golden Arm» του Οτο Πρέμιγκερ κι αμέτρητοι άλλοι, έχουν κερδίσει την ίδια αν όχι μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα από τις ταινίες για τις οποίες σχεδιάστηκαν. Ολη η δουλεία του κινηματογραφική ή μη βρίσκεται σε αυτή την εξαιρετική έκδοση των 428 σελίδων που θα σας επιτρέψει να κάνετε freeze frame σε τίτλους και εικόνες απόλυτα κλασσικές.

01

Hitchcock Style

Από τις ακαταμάχητες ξανθές πρωταγωνίστριες του μέχρι την τελευταία τρίχα των υπέροχων χτενισμάτων τους κι από τα κοστούμια του Κάρι Γκραντ ως το φως της Γαλλικής Ριβιέρας, οι ταινίες του Αλφρεντ Χίτσκοκ δεν όρισαν μόνο την έννοια του κινηματογραφικού σασπένς, αλλά και αυτή του στιλ. Εντός ή εκτός της οθόνης. Τελειομανής, πολυσχιδής, απαιτητικός ενδιαφερόταν το ίδιο για τις λεπτομέρειες των σεναρίων ή των πλάνων του, όσο και γι αυτές των σκηνικών και των φορεμάτων των ηρωίδων του, κάτι που ήταν παραπάνω από εμφανές. Εξίσου επιδραστικός στο στιλ όσο και στο σινεμά ο Αλφρεντ Χίτσκοκ όρισε μέσα από τις ταινίες του τα πάντα από το σωστό χρώμα στο ξανθό, μέχρι τη μόδα και το design. O ultra sylish αυτός τόμος, εξετάζει (μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες, πρωτότυπα σκίτσα, συλλεκτικά αντικείμενα και ενδιαφέροντα κείμενα) μια εξίσου συναρπαστική πλευρά του μετρ του suspence.

01

Drew Struzan: Oeuvre

Από τον «Πόλεμο των Αστρων» και τον «Ιντιάνα Τζόουνς», μέχρι τον «Χάρι Πότερ» και με δεκάδες αν όχι εκατοντάδες στάσεις στο ενδιάμεσο, ο Ντρου Στράζαν έχει σχεδιάσει μερικά από τα πιο iconic posters στην ιστορία του σινεμά. Εχοντας ορίσει το δικό του στιλ και αποτελέσει έμπνευση για δεκάδες δημιουργούς. Ενεργός και γεμάτος ιδέες εδώ και τριάντα χρόνια και εξίσου δραστήριος μέχρι σήμερα, ο Στράζαν εξακολουθεί να δουλεύει με την ίδια θέρμη και αυτό το βιβλίο ακολουθεί σε 314 σελίδες το έργο του μέχρι σήμερα και μέχρι της πάντα αξιοπρόσεκτες εικόνες του για σειρές όπως το «The Walking Dead» ή ταινίας σαν το «Cowboys and Aliens».

Το μόνο που πρέπει να κάνετε για να διεκδικήσετε τα παραπάνω πέντε βιβλία είναι ένα «like» στη σελίδα του Flix.gr στο facebook (ή αν το έχετε ήδη κάνει), να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην αντίστοιχη φόρμα για να μπείτε στην κλήρωση.

Καλό ξεφύλλισμα!