Industry

Η «Ησυχία 6-9» κάνει το σαματά της στο ελληνικό box office

στα 10

Για να μην γκρινιάζουμε, αλλά να γιορτάζουμε, σημειώνουμε με μεγάλα γράμματα τα επιτυχημένα εισιτήρια της ταινίας του Χρήστου Πασσαλή.

Η «Ησυχία 6-9» κάνει το σαματά της στο ελληνικό box office

Το φθινόπωρο κι ο χειμώνας του 2022 μπήκαν με τις κινηματογραφικές αίθουσες να πασχίζουν να γεμίσουν τις θέσεις τους: πολλοί οι θεατές που μένουν στο σπίτι, πολλές οι ταινίες που παίζονται για... λίγους και εκλεκτούς.

Διαβάστε ακόμη: Μπορεί οι καρδιές μας να είναι γεμάτες, αλλά... οι αίθουσες είναι άδειες

Ησυχία 6 9

Οταν, λοιπόν, η κατήφεια σπάει από μια καλλιτεχνική επιτυχία την οποία το κοινό μοιάζει ν' αναγνώρισε και αγκάλιασε, αξίζει να το γιορτάζουμε. Η «Ησυχία 6-9», η πρώτη ταινία μυθοπλασίας που σκηνοθέτησε ο Χρήστος Πασσαλής, ένα ιδιοσυγκρασιακό ρομάντζο στον έρημο τόπο της απώλειας και της ανάμνησης, βγήκε στις αίθουσες την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου κι έκανε ήδη 500 εισιτήρια, ενώ παιζόταν μαζί με ακόμα δέκα ταινίες, σε μόνο δύο αίθουσες, στη μία, μάλιστα, με μόνο μία προβολή. Και να που οι «ανήσυχοι» θεατές την είδαν και την ανέδειξαν.

Διαβάστε ακόμη: Ξέρουμε τι είδατε το τετραήμερο που πέρασε | Ελληνικό box office 8/12-11/12/2022

Ο Χρήστος Πασσαλής μοιράζεται στο Flix τη χαρά του: «Είναι μια εποχή που οι κινηματογραφικές αίθουσες και οι ελληνικές ταινίες μοιάζουν να μην έχουν ξυπνήσει ακόμα από την τεχνητή χειμερία νάρκη της πανδημίας. Γι’ αυτό ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για όλους μας η παρουσία τόσων πολλών, νέων και ενθουσιωδών θεατών στις πρώτες προβολές της "Ησυχίας". Ευχαριστούμε για την παρουσία σας, το feedback και το πάρτυ.»

Διαβάστε ακόμη: Ο Χρήστος Πασσαλής δεν κάνει ησυχία! «Ο,τι ήταν "weird" το 2010, δεν μπορεί να είναι weird το 2022»

Από την πλευρά της, η παραγωγός Μαρία Δρανδάκη προσθέτει, «Ήδη από την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι, η "Ησυχία" φαινόταν να κάνει σαματά σε νέους θεατές λόγω της μυστηριώδους ατμόσφαιρας, του ιδιότυπου χιούμορ της και του συναισθηματισμού της. Χαίρομαι που αυτό επιβεβαιώνεται και στην αίθουσα και μάλιστα ανάμεσα σε πολλές ταινίες (11 νέες κυκλοφορίες αυτή την εβδομάδα)!»

Δείτε πού προβάλλεται η «Ησυχία 6-9» αυτές τις μέρες: η ταινία θα συνεχίσει με τις ίδιες προβολές και την ερχόμενη εβδομάδα.