Buzz

«Shadow»: Η ταινία τής Back to Back Theatre, για πρώτη φορά στην Ελλάδα

στα 10

Για πρώτη φορά το κοινό θα δει το «Shadow», στην Onassis Stegi και θα συζητήσει με τους συντελεστές.

Flix Team
«Shadow»: Η ταινία τής Back to Back Theatre, για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο Σάιμον, ο Σκοτ και η Σάρα, μια τριμελής ομάδα ακτιβιστών με διανοητική αναπηρία, διοργανώνουν στο δημαρχείο μια συνάντηση για τις μελλοντικές επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης. Ο Σάιμον, θεωρώντας εαυτόν σωτήρα της κοινότητας, σπεύδει να πάρει τον τίτλο του δημάρχου. Ο Σκοτ, από την άλλη, αναλαμβάνει απρόθυμα τον ρόλο του συντονιστή, αλλά σύντομα μεθάει από την εξουσία του και αρχίζει να γίνεται απορριπτικός σε ό,τι αφορά τις εμπειρίες των άλλων. Η Σάρα, η οποία συχνά παραγκωνίζεται και υποτιμάται από τους ομοίους της, ξεσπά και εγκαλεί τους αυτόκλητους ηγέτες για τις ανεπάρκειές τους. Μια συνθήκη που ξεκινά ως μια πολιτισμένη συζήτηση, σύντομα κατρακυλά στη διαμάχη και στο χάος, με (φαινομενικό) μοχλό μια μύχια δύναμη. Η Σάρα αναλαμβάνει δράση για να ξαναφέρει κοντά την ομάδα, ώσπου συνειδητοποιεί ότι ο αγώνας να περάσουν το μήνυμά τους μπορεί να έχει ήδη χαθεί. Καθώς εκτυλίσσεται η συνάντηση, τα μέλη της ομάδας ανακαλύπτουν ότι η μεγαλύτερη απειλή για το μέλλον τους βρίσκεται ήδη μέσα στο δωμάτιο.

shadow

Αυτή είναι η υπόθεση τής ταινίας «Shadow» που, για πρώτη φορά, η διεθνής ομάδα Back to Back Theatre παρουσιάζει στην Ελλάδα. Οπως εξηγούν οι συντελεστές, «Ως καλλιτέχνες αναζητούμε εναλλακτικά μοντέλα για τη δημιουργία αφηγήσεων και την κινηματογραφική παραγωγή. Το έργο δημιουργήθηκε μετά από δυόμισι χρόνια συνομιλιών και αυτοσχεδιασμών, οι ερμηνευτές είναι και συν-δημιουργοί, το 95% των ανθρώπων που εμφανίζονται στην οθόνη είναι άτομα με αναπηρίες, ενώ η πλειονότητα των μελών του συνεργείου είναι ασκούμενοι και ασκούμενες που αναγνωρίζονται ως άτομα με αναπηρίες και δέχονται καθοδήγηση από μέντορες-επαγγελματίες του χώρου. Το θέμα της αφήγησης και η φιλοσοφική προσέγγιση της ταινίας συνδέονται άρρηκτα στη δημιουργική διαδικασία. Πρόκειται για ένα δείγμα κινηματογράφου της κοινότητας.»

shadow

Η ταινία «Shadow» θα προβληθεί την Τετάρτη, 26 Απριλίου, στις 20.30, στη Μικρή Σκηνή τής Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Παρακολουθήστε τα social media του Flix για προσκλήσεις. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία και τους συντελεστές εδώ.

Μια παραγωγή της Back to Back Pictures | Σκηνοθεσία: Bruce Gladwin | Σενάριο: Michael Chan, Mark Deans, Bruce Gladwin, Simon Laherty, Sarah Mainwaring, Scott Price, Sonia Teuben | Παραγωγή: Alice Fleming | Διεύθυνση Φωτογραφίας, Μοντάζ: Rhian Hinkley | Μουσική Σύνθεση: Luke Howard Trio | Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Tao Weis | Σχεδιασμός Κοστουμιών: Shio Otani | Συνεργάτης Παραγωγός: Meret Hassanen | Βοηθός Παραγωγής: Pippa Wright | Executive Producers: Bruce Gladwin, Tim Stitz | Ενα έργο βασισμένο στην παράσταση του Back to Back Theatre, “The Shadow Whose Prey the Hunter Becomes”