Buzz

Η Σκάρλετ Τζοχάνσον είναι η νέα «Νύφη του Φράνκενσταϊν» για τον Σεμπαστιάν Λέλιο

στα 10

Το «Βride» θα επιχειρήσει μία νέα ματιά στην ιστορία, μεταφέροντάς την στον 21ο αιώνα.

Η Σκάρλετ Τζοχάνσον είναι η νέα «Νύφη του Φράνκενσταϊν» για τον Σεμπαστιάν Λέλιο

H A24 αναλαμβάνει να πάρει τα ηνία στην πραγματοποίηση ενός πρότζεκτ που επί χρόνια προσπαθούν τα στούντιο (με πιο διάσημο παράδειγμα αυτό της Universal και πρωταγωνίστρια την Αντζελίνα Τζολί).

Σε συνεργασία με την Apple TV+, η A24 έδωσε το πράσινο φως για τη δική τους «Bride», μια μοντέρνα ανάγνωση της θρυλικής «Νύφης του Φράνκενσταϊν» της Μέρι Σέλεϊ, με την ιστορία τοποθετημένη στο σήμερα.

Η πρώτη ευχάριστη έκπληξη είναι ότι το «Bride» θα σκηνοθετεί ο Χιλιανός αγαπημένος σκηνοθέτης Σεμπαστιάν Λέλιο των «Μια Φανταστική Γυναίκα», «Gloria»), ενώ πρωταγωνίστριά του θα είναι η Σκάρλετ Τζοχάνσον.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ιδέα δεν είναι τόσο η κατασκευή ενός «τέρατος» (όπως την ερμηνεύει η Ελσα Λάντσεστερ στην κλασική ταινία του 1935), όσο η αλληγορία της «τέλεια-κατασκευασμένης-για-έναν-άντρα γυναίκας», η οποία ξυπνά από το παραμύθι και προσπαθεί να βρει τον εαυτό της.

Θυμηθείτε κι αυτό: Δείτε την πρώτη κινηματογραφική διασκευή του «Φρανκενστάιν»

Bride 607

Μία γυναίκα κατασκευάζεται για να πραγματοποιήσει τη φαντασίωση της τέλειας συζύγου - αυτή ήταν η εμμονή ενός ευφυούς εφευρέτη. Ομως εκείνη απορρίπτει τον δημιουργό της, δραπετεύει από τη φυλακή της και έρχεται αντιμέτωπη με τον έξω κόσμο - όπου την αντιμετωπίζουν ως τέρας. Σταδιακά θα ανακαλύψει τη δική της ταυτότητα, τη δύναμη και το θάρρος να ξαναφτιάξει τον εαυτό της ως δικό της δημιούργημα...

«Ηταν η Νύφη να βγει από τη σκιά του άντρα ήρωα και να σταθεί στα πόδια της,» δήλωσε η Σκάρλετ Τζοχάνσον, η οποία έχει επίσης αναλάβει και τα χρέη της executive producer. «Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένη που θα ενσαρκώσω την κλασική αντι-ηρωίδα σε μία διαφορετική ιστορία που αντικατοπτρίζει τις αλλαγές στον κόσμο μας σήμερα...».

H ιδέα της κατασκευασμένης γυναίκας που σπάει τα όριά της και επιζητά το δικό της πάτημα στον κόσμο έχει γοητεύσει τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη πολλές φορές - με πρόσφατα παραδείγματα από το «Ex Machina» (2015) του Αλεξ Γκάρλαντ, μέχρι το τηλεοπτικό «Penny Dreadful». Ανυπομονούμε να δούμε τι θα μάς παρουσιάσει ο Σεμπαστιάν Λέλιο!

Διαβάστε περισσότερα: