Φεστιβάλ / Βραβεία

Το 18ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο ξεκινάει

στα 10

Το ελληνικό σινεμά επιστρέφει στο καθιερωμένο ραντεβού του με το Φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο, online και φέτος λόγω της πανδημίας.

Flix Team
Το 18ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο ξεκινάει

Το ελληνικό σινεμά επιστρέφει στο καθιερωμένο ραντεβού του με το Φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο, online και φέτος λόγω της πανδημίας, από τις 16 μέχρι και τις 25 Απριλίου.

«Αφού ο κόσμος δεν είναι ακόμη έτοιμος να συγκεντρωθεί όπως συνηθίζαμε, είμαστε έτοιμοι και περήφανοι για το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο, πρωταρχικά online, με ένα event που θα γίνει σε drive-in. Κάνοντας το πρώτο online φεστιβάλ πέρσι, είδαμε με πολύ χαρά τη μεγάλη ανταπόκριστη του κοινού. Και είμαστε ευτυχείς να προσφέρουμε online προβολές χωρίς εισιτήριο, στέλνοντας ευχαριστίσες στους σπόνοσορές μας και τους υποστηρικτές μας, καθώς συνεχίζουμε την αποστολή μας που είναι η προώθηση των ελληνικών και κυπριακών ταινιών», δηλώνει η διευθύντρια του Φεστιβάλ Μαρία Νικολακάκη.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ και τις προβολές του το στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Οι μεγάλου μήκους ταινίες που θα προβληθούν στο Φεστιβάλ είναι το ντοκιμαντέρ «Αθως, η πιο Φωτεινή Κορυφή του Κόσμου» του Αργύρη Λιάπη, η «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη, ο «Απόστρατος» του Ζαχαρία Μαυροειδή, η «Πράσινη Θάλασσα» της Αγγελικής Αντωνίου, το ντοκιμαντέρ «In the Wine Dark Sea» της Χρύσας Γιώργη, το «Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» του Σύλλα Τζουμέρκα, το ντοκιμαντέρ «My Rembetika Blues» της Μαίρης Ζουρνάζη, το «Δε Θέλω να Γϊνω Δυσάρεστος, Αλλά Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι πολύ Σοβαρό» του Γιώργου Γεωργόπουλου, το «Pari» του Σιαμάκ Ετεμάντι, ο «Ράφτης» της Σόνιας-Λίζας Κέντερμαν και το ντοκιμαντέρ «The Unlost Homeland» της Ευτυχίας Φράγκου.

Οι μικρού μήκους ταινίες που θα προβληθούν στο Φεστιβάλ είναι ο «Χειροπαλαιστής» του Γιώργου Γούση, το «Bella» της Θέλγιας Πετράκη, το «Η Κλήση» του Μάριου Ψαρά, το «Στο Γύψο» των Αλέξανδρου Λιζάρδου και Ακη Μελαχρή, το «Draw with Me» του Κωνσταντίνου Βενετόπουλου, το «Στυλ της Ενυδρίδας» του Νίκου Νταγιαντά, το «Απόδραση από τον Εύθραυστο Πλανήτη» του Θανάση Τσιμπίνη, το «Goads» της Ιριδας Μπαγλανέα, το «Iro /he.roː/» του Αλέξη Κουκιά-Παντελή, το «Το Βάζο» του Κυριάκου Ρόντση, το «Madonna F64.0» του Σταύρου Μαρκουλάκη, το «Βούτα» του Δημήτρη Ζάχου, το «Η Γυναίκα με τον Παπαγάλο» του Μιχάλη Καλοπαίδη, το «Pashka» του Ολτιον Λίπε και το «Πέρασμα στην Ευρώπη» της Δήμητρας Κουζή,


Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ και τις προβολές του το στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

σαν φραν