Φεστιβάλ / Βραβεία

«A Safe Guide to Dying»: η νέα VR ταινία του Δημήτρη Τσιλιφώνη στο Tribeca Film Festival 2020

στα 10

H virtual reality μικρού μήκους ταινία του Δημήτρη Τσιλιφώνη («DIY») ανάμεσα στις επλεγμένες ταινίες που θα παρουσιαστούν σε streaming προβολές του Tribeca Film Festival 2020.

«A Safe Guide to Dying»: η νέα VR ταινία του Δημήτρη Τσιλιφώνη στο Tribeca Film Festival 2020

Γνωρίσαμε τον Δημήτρη Τσιλιφώνη πριν από δύο χρόνια με το «Do it Yourself» - ένα σκηνοθετικό ντεμπούτο με ιδέες, ρίσκο, αυτοπεποίθηση αλλά και αυτοσαρκασμό.

Φέτος, επιστρέφει με το «Α Safe Guide to Dying» μία μικρού μήκους sci-fi, VR ταινία που επιλέχθηκε στο Cinema360 πρόγραμμα του 19ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και θα προβληθεί ανάμεσα σε 14 ακόμα από τις 17 έως τις 26 Απριλίου (μέσω Oculus TV και Oculus Go).

Διαβάστε κι αυτό: Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο περιμένει τις ταινίες σας

A Safe Guide to Dying 607 1

Ο Λάινους ψάχνει τον πιο ανώδυνο τρόπο για να πεθάνει μέσα σ' ένα video game προσομοιωτή αισθήσεων, εμπειριών και συναισθημάτων. Όσο πειραματίζεται με διαφορετικές μεθόδους αυτοκτονίας, συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να βγει από το παιχνίδι. Παγιδευμένος σε μία ψηφιακή άβυσσο, βρίσκει τη δύναμη να επανασυνδεθεί με τον φυσικό εαυτό του.

Η ταινία γυρίστηκε στα πλαίσια του προγράμματος του American Film Institute Conservatory και είναι αμερικανικής παραγωγής με την υποστήριξη του Alfred P. Sloan Foundation. Παρόλα αυτά μεγάλο κομμάτι των βασικών συνεργατών και του συνεργείου είναι Έλληνες που δραστηριοποιούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

A Safe Guide to Dying 607 2

Α Safe Guide to Dying

Πρωταγωνιστούν: Chris Mulkey, Rick Howland And Felice Heather Monteith
Casting: Stacia Kimler, CSA And Sharon Bialy, CSA
Μουσική: Dimitris Mann
Μοντάζ Travis Stuart
Ενδυματολογία: Rectifier
Σκηνογραφία: Callie Andreadis & Chryssanthy Kofidou
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Mélisse Riahi
Παραγωγή: Froso Tsipopoulou
Σενάριο: Dimitris Tsilifonis & Alessandro Pederzoli
Σκηνοθεσία:Dimitris Tsilifonis

Διαβάστε περισσότερα: