Industry

Η SAE Athens παρουσιάζει τρία ντοκιμαντέρ… νέας γενιάς

στα 10

Οι σπουδαστές της SAE Athens ασκούνται στο ντοκιμαντέρ: αποτέλεσμα, τρεις μικρού μήκους ταινίες, σκέτη απόλαυση.

Flix Team
Η SAE Athens παρουσιάζει τρία ντοκιμαντέρ… νέας γενιάς

Οι σπουδαστές του Digital Film Making της SAE Athens μάς δίνουν την ευκαιρία να δούμε τι φτιάχνουν, ανεβάζοντας στο web τρεις μικρού μήκους ταινίες που ολοκλήρωσαν στην άσκησή τους στο ντοκιμαντέρ. Οι ταινίες αποτυπώνουν κινηματογραφικά τρεις ξεχωριστές, αληθινές ιστορίες, με έμπνευση την τέχνη των διευθυντών φωτογραφίας, τους σπάνιους από κάθε άποψη περιστεράδες και τα ειδικά οπτικά εφέ των αδελφών Αλαχούζων. Οι ταινίες τους είναι ελεύθερες, online, ώστε οι σπουδαστές όχι μόνο να μαθαίνουν, αλλά και να έρχονται σε επαφή με το κοινό. «Η άσκηση του ντοκιμαντέρ αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο του προγράμματος σπουδών του Digital Film Making Diploma», λέει ο Υπεύθυνος Σπουδών του τμήματος, σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος. «Ξεκινώντας με το μάθημα της ιστορίας του ντοκιμαντέρ και συνεχίζοντας με μαθήματα αφιερωμένα στην πρακτική σκηνοθεσία, το μοντάζ και την ηχοληψία του ντοκιμαντέρ, η ενότητα αυτή εμβαθύνει σε ένα κινηματογραφικό είδος με ιδιαίτερη ζήτηση και διαρκή ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο. Ας μην ξεχνάμε μάλιστα, πως η χώρα μας, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο τα τελευταία χρόνια, κρύβει αμέτρητες μικρές και μεγάλες, σύγχρονες και παραδοσιακές ιστορίες, που αξίζουν να παρουσιαστούν και να αναδειχθούν από τους νέους κινηματογραφιστές.»

Δείτε τις τρεις μικρού μήκους ταινίες παρακάτω, κάνοντας κλικ στον τίτλο της καθεμιάς.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τη SAE Athens στο website της σχολής.

sae01

«Φως» | Μια ματιά στο τι κρύβεται πίσω από τον κόσμο του φωτός και της σκιάς στην τέχνη του κινηματογράφου από μερικούς Ελληνες αριστοτέχνες διευθυντές φωτογραφίας.

sae02

«Φτερουγίσματα» | Στην Ελλάδα της κρίσης, μία μοναχική ενασχόληση απαλύνει τις δυσκολίες σε τρεις ανθρώπους που βιώνουν τη σκληρή συνθήκη της ανεργίας.

sae03

«Αδελφοί Αλαχούζοι, Οι Μάγοι των Special Makeup Effects» | Δύο μετρ στο είδος των ειδικών οπτικών εφέ μάς μιλούν για την ιστορία τους και το μοναδικό τους πάθος, τον κινηματογράφο.

Tags: SAE ATHENS