Buzz

O Πολ Σορβίνο ήταν «καλό παιδί»

στα 10

Πέθανε στα 83 του χρόνια ο Πολ Σορβίνο, πιο γνωστός από τους ρόλους του στα «Καλά Παιδιά» του Μάρτιν Σκορσέζε και το τηλεοπτικό «Νόμος και Τάξη».

Flix Team
O Πολ Σορβίνο ήταν «καλό παιδί»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένειά του, ο Πολ Σορβίνο, πατέρας των ηθοποιών Μίρα και Μάικλ Σορβίνο, «πέθανε από φυσικά αίτια έχοντας αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια».

«Είμαστε συντετριμμένοι. Δεν θα υπάρξει ξανά άλλος Πολ Σορβίνο, ήταν ο έρωτας της ζωής μου και ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς που τίμησαν την τηλεόραση και το σανίδι» έγραψε στο Instagram η σύζυγός του Ντι Ντι Σορβίνο.

sorvino

Γεννημένος στο Μπρούκλιν το 1939, ο Σορβίνο σπούδασε μουσική και αρχικά ήθελε να κάνει καριέρα στην όπερα, αλλά τον κέρδισε η υποκριτική.

Ο Σορβίνο ήταν περισσότερο γνωστός για το ρόλο του στο Goodfellas του Μάρτιν Σκορτσέζε όπου υποδύθηκε τον Πώλι Σίσερο, αλλά και στην τηλεοπτική σειρά Νόμος και Τάξη όπου ερμήνευε τον αρχιφύλακα Φιλ Σερέτα για 31 επεισόδιο από το 1991 μέχρι και το 1992. Επιπλέον, είχε υποδυθεί τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ στην ταινία «Νίξον» (1995).

sorvino

Ο Ιταλο-Αμερικανός, που σύμφωνα με την οικογένειά του ήταν τραγουδιστής όπερας, συγγραφέας και γλύπτης, είχε εμφανιστεί σε πάνω από 50 ταινίες στην καριέρα του ενώ ήταν εξαιρετικά δραστήριος τα τελευταία χρόνια, εμφανιζόμενος μεταξύ άλλων στα «The Firm», «Star Trek: The Next Generation», «Repo! The Genetic Opera», «Rules Don't Apply», «Godfather of Harlem».

Η Μίρα Σορβίνο αποχαιρέτησε τον πατέρα της δημόσια με ένα συγκινητικό tweet:

Δείτε εδώ την αφοπλιστική αντίδραση του Πολ Σορβίνο, τη στιγμή που η κόρη του Μίρα Σορβίνο του αφιερώνει το Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου που κέρδισε για την «Ακαταμάχητη Αφροδίτη» του Γούντι Αλεν το 1996:

Δείτε εδώ μια σκηνή από τα «Καλά Παιδιά» με τον Πολ Σορβίνο και τον Ρέι Λιότα: