Buzz

Πέθανε η Κίρστι Αλεϊ του «Cheers» και του «Κοίτα Ποιος Μιλάει»

στα 10

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 71 ετών, η δημοφιλής και βραβευμένη με δύο Emmy και Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός Κίρστι Αλεϊ, πιο γνωστή από τα τηλεοπτικά «Cheers» και «Βόρειοι και Νότιοι» και το κινηματογραφικό «Κοίτα Ποιος Μιλάει».

Flix Team
Πέθανε η Κίρστι Αλεϊ του «Cheers» και του «Κοίτα Ποιος Μιλάει»

Η Κίρστι Αλεϊ, χαρακτηριστική για το πληθωρικό ταλέντο της, την στεντόρεια φωνή της και το ταυτόχρονο δραματικό και κωμικό της timing, πέθανε από καρκίνο που εντοπίστηκε πρόσφατα, ανακοίνωσαν τα παιδιά της Τρου και Λίλι Πάρκερ σε ανάρτηση τους στο Twitter. Ο μάνατζέρ της, Ντόνοβαν Ντόχερτι, επιβεβαίωσε το θάνατό της με email του στο Associated Press.

«Oσο εμβληματική κι αν ήταν στην οθόνη, ήταν ακόμα πιο εκπληκτική μητέρα και γιαγιά», ανέφερε η δήλωση των παιδιών της.

Η Κίρστι Λουίζ Aλεϊ γεννήθηκε στην Γουίτσιτα του Κάνσας στις 12 Ιανουαρίου 1951. Η μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα της ήρθε το 1982 με τον ρόλο της Υποπλοίαρχου Σάαβικ στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «Star Trek II: The Wrath of Khan», θα γινόταν όμως γνωστή για το ρόλο της Ρεμπέκα στην κωμική σειρά του NBC Cheers, στην οποία πρωταγωνίστησε από το 1987 έως το 1993, κερδίζοντας το Βραβείο Emmy και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού το 1991.

kirsti alley Star Trek II: The Wrath of Khan

kirsti alley Με το καστ του «Cheers»

kirsti alley Με τον Πάτρικ Σουέιζ στη μίνι-σειρά «Βόρειοι και Νότιοι»

Πρωταγωνίστησε επίσης σε πολλές ταινίες, ανάμεσά τους τα πολύ επιτυχημένα «Κοίτα Ποιος Μιλάει», το «Διαλύτοντας το Χάρι» του Γούντι Αλεν, ενώ κέρδισε και ένα δεύτερο Emmy για τη δραματική τηλεταινία Η Μητέρα του Ντέιβιντ (David's Mother) του Ρόμπερτ Αλαν Ακερμαν το 1994.

kirsti alley Με τον Τεντ Ντάνσον το 1991 στις Χρυσές Σφαίρες

kirsti alley Διαλύοντας τον Χάρι

kirsti alley Στα Emmy το 1994

Από το 1997 έως το 2000 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά του NBC «Veronica's Closet», για την οποία έλαβε και άλλες υποψηφιότητες για Βραβεία Emmy και Χρυσές Σφαίρες. Στη δεκαετία του 2000, εμφανίστηκε σε σειρές που περιστρεφόταν γύρω από τη ζωή της, όπως το «Fat Actress» (για μια ηθοποιό που προσπαθεί να αδυνατίσει για να κερδίσει πίσω την καριέρα της) και το «Kirstie» το 2013.

kirsti alley Fat Actress

kirsti alley Στο «Masked Singer» το 2022

Η Αλεϊ, σκληροπυρηνική Σαϊεντολόγος σε όλη την καριέρα της, απασχόλησε ουκ ολίγες φορές την κοινή γνώμη, κυρίως μέσα από το Twitter με αμφισβητούμενα σχόλια γύρω από το κίνημα #MeToo, τον Ντόναλντ Τραμπ και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Την Αλεϊ αποχαιρέτησε μέσω Instagram και ο συμπρωταγωνίστής της στην ταινία «Κοίτα ποιος Μιλάει», Τζον Τραβόλτα.