Buzz

Η Αϊρίν Καρά θα τραγουδάει για πάντα «Remember my name, Fame»

στα 10

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια που έμεινε στην ιστορία για το «Fame» και το «Flashdance» πέθανε σε ηλικία 63 ετών.

Flix Team
Η Αϊρίν Καρά θα τραγουδάει για πάντα «Remember my name, Fame»

Με δύο τεράστιες - κινηματογραφικές - επιτυχίες, η Αϊρίν Καρά υπήρξε όσο διάσημη τραγουδούσε με πάθος στο ομότιτλο τραγούδι του «Fame» (κινηματογραφικού και τηλεοπτικού) το 1980 και στο «What a Feeling» από το «Flashdance», που την χάρισε (και ως συνδημιουργός) το Οσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού του 1983.

Ο θάνατος της σε ηλικία 63 ετών ήρθε αναπάντεχα, από άγνωστη μέχρι στιγμή αιτία και ανακοινώθηκε από την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Τζούντι Α. Μους.

Η ζωή της συνοψίζεται σε αυτές τις δύο ταινίες, αν και η Αϊρίν Καρά είχε παίξει τον ομότιτλο τίτλο στο «Sparkle», εμπνευσμένο από τη ζωή και την καριέρα των Supremes» του 1976 και θα έπαιζε σε μικρότερους ρόλους στο «City Heat» του Ρίτσαρντ Μπέντζαμιν με τους Μπαρτ Ρέινολντς και Κλιντ Ιστγουντ το 1984 και στο «Certain Fury» με την Τέιτουμ Ο' Νιλ το 1985.

sparkle Sparkle

Στο «Fame» του Αλαν Πάρκερ το 1980, στο οποίο η Αϊρίν Καρά έπαιζε την Κόκο Χερνάντεζ, μια φιλόδοξη μαθήτρια του Λυκείου Παραστατικών Τεχνών ενώ τραγούδησε και το τραγούδι των τίτλων που ήταν υποψήφιο για Οσκαρ. Υποψήφιο για Οσκαρ ήταν και το «Out Here on My Own» από την ίδια ταινία.

Το Οσκαρ θα το έπαιρνε τρία χρόνια μετά για το «What a Feeling» από το «Flashdance» του Αντριαν Λάιν, όχι μόνο ως ερμηνεύτρια αλλά και ως συνδημιουργός του τραγουδιού μαζί με τον Τζόρτζιο Μορόντερ και τον Κιθ Φόρσεϊ.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του θανάτου της: «Η οικογένεια της Αϊρίν ζήτησε να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά της καθώς ανταπεξέρχεται το πένθος της. Ήταν μια υπέροχα προικισμένη ψυχή, της οποίας η κληρονομιά θα ζει για πάντα μέσα από τη μουσική και τις ταινίες της».