Buzz

Αντίο στην σκηνογράφο και ενδυματολόγο Γιούλα Ζωιοπούλου

στα 10

Η πολυβραβευμένη ενδυματολόγος και σκηνογράφος Γιούλα Ζωιοπούλου πέθανε σε ηλικία μόλις 61 ετών. Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Flix Team
Αντίο στην σκηνογράφο και ενδυματολόγο Γιούλα Ζωιοπούλου

Βραβευμένη πολλές φορές για τη δουλειά της στο σινεμά και την τηλεόραση, η διάσημη ενδυματολόγος και σκηνογράφος - σύντροφος στο σινεμά και τη ζωή του Νίκου Γραμματικού - πέθανε σε ηλικία 61 ετών.

Η Γιούλα Ζωιοπούλου γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνογραφία και ενδυματολογία στη Σχολή Δοξιάδη και στη Σχολή Κινηματογράφου Σταυράκου απ' όπου αποφοίτησε το 1985.

Είχε βραβευτεί με βραβείο σκηνογραφίας το 1993 για τις μικρού μήκους ταινιες «Αβαξ» του Νίκου Γραμματικού και «Οι μοναχικές Γυναίκες είναι Επικίνδυνες» της Κωστούλας Τωμαδάκη. Το 1994 απέσπασε το Βραβείο ενδυματολογίας το 1994 από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Φεστιβαλ Θεσσαλονίκης για τις ταινίες «Απ' το Χιόνι» του Σωτήρη Γκορίτσα, «Η Εποχή των Δολοφόνων» του Νίκου Γραμματικού, «Η Αυλή με τα Σκουπίδια» του Θανάση Σκρουμπέλου. Το 2003 κέρδισε βραβείο σκηνογραφίας από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία «Βασιλιάς» του Νίκου Γραμματικού. Το 2014 κέρδισε Βραβείο Ενδυματολογίας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για την ταινία «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη και το 2017 Βραβείο Ενδυματολογίας για τη «Ρόζα της Σμύρνης» του Γιώργου Κορδέλα.

Τελευταία της δουλειά ήταν η ενδυματολογική επιμέλεια στο σίριαλ «Αγριες Μέλισσες».

γιούλα Η Γιούλα Ζωιοπούλου παραλαμβάνει από τη Ζέτα Δούκα το Βραβείο Ενδυματολογίας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για την ταινία «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη

Δείτε εδώ τη Γιούλα Ζωιοπούλου να μοιράζεται την εμπειρία της στο Flim Factory της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: