Buzz

Πέθανε η Αννα Συνοδινού

στα 10

Η σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών.

Flix Team
Πέθανε η Αννα Συνοδινού

Μπορεί να μην είχε μια μεγάλη κινηματογραφική καριέρα, καθώς διακρίθηκε κυρίως σε ρόλους σε αρχαίες τραγωδίες, όμως η Αννα Συνοδινού ήταν μια από τις αληθινά μεγάλες ηθοποιούς της ελληνικής σκηνής.

Ο πρώτος της ρόλος στο σινεμά ήταν στο «Θανασάκης ο Πολιτευόμενος» του Αλέκου Σακελλάριου (1954), και μερικές από τις πιο σημαντικές εμφανίσεις της στην οθόνη έγιναν στα «Δολάρια κι Ονειρα» του Ιωνα Νταιφά (1956), στο «Ο Ανθρωπος του Τρένου» (1958) του Ντίνου Δημόπουλου, στο «Οι 300 Σπαρτιάτες» του Ρούντολφ Ματέ.

Ο Ανθρωπος του Τρένου Με τον Μιχάλη Νικολινάκο στον «Ανθρωπο του Τρένου»

Στο θέατρο διακρίθηκε στην τραγωδία, σε κλασσικούς ρόλους, σε σεξπηρικό ρεπερτόριο, αποδεικνύοντας σε κάθε ρόλο την μεγάλη γκάμα της και κερδίζοντας πολλά βραβεία στην πορεία.

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε σειρές όπως «οι Φρουροί της Αχαΐας» και τα «Ματωμένα Χώματα».

Το 1974 εξελέγη βουλευτής Α' Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία και συνέχισε την πολιτική της δράση μέχρι και το 1990. Διετέλεσε υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών (1977-1981) και δημοτική σύμβουλος Αθηναίων το 1987-1989

Γεννημένη στο Λουτράκι το 1927, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Θεάτρου του Εθνικού Κήπου και του Θεάτρου του Λυκαβηττού, ενώ από το 2004 δίδασκε αρχαίο δράμα στο Ωδείο Αθηνών.

Θανασάκης ο Πολιτευόμενος Με τον Ντίνο Ηλιόπουλο στο «Θανασάκης ο Πολιτευόμενος»