Buzz

Ο Ρίκι Τζερβέιζ κατηγορείται για τρανσοφοβία

στα 10

Στο νέο του comedy special στο Netflix ο κωμικός στοχοποιεί με ανάρμοστα αστεία τις τρανς γυναίκες και αυτό έκανε αρκετό κόσμο να εξαγριωθεί.

Ο Ρίκι Τζερβέιζ κατηγορείται για τρανσοφοβία

Τι καλύτερο, λίγες μέρες πριν μπούμε και επίσημα στο Μήνα Υπερηφάνειας, να ακούμε, για άλλη μια φορά, αστεία τα οποία κοροϊδεύουν του διεμφυλικούς ανθρώπους (τρανς).

Ο Ρίκι Τζερβέιζ είναι σίγουρα ένας κωμικός ο οποίος δε μασάει τα λόγια του και έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για πολλά ανάρμοστα αστεία. Αλλά το νέο του comedy special που ανέβηκε στο Netflix χτες, έχοντας τίτλο «SuperNature», για κάποιους ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς μέσα στα πέντε πρώτα λεπτά ο Τζερβέιζ στοχοποίησε με τα αστεία του τις τρανς γυναίκες τις οποίες κοροϊδεύει για την ανατομία τους. (Δεν θα αναπαράγουμε τα αστεία εδώ, υπάρχουν παντού στο ίντερνετ αν κάποιος θέλει να τα δει).

Στο τέλος ο Τζερβέιζ δημοσίευσε μια δήλωση αποποίησης ότι τα σχόλιά του για την τρανς κοινότητα ήταν αποκλειστικά για να σοκάρει: «θέλω να πω πως στην πραγματική ζωή φυσικά υποστηρίζω τα τρανς δικαιώματα. Υποστηρίζω όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα τρανς δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα. Ζήστε την καλύτερη ζωή σας. Χρησιμοποιήστε τις προτιμώμενες αντωνυμίες σας. Γίνε το φύλο που νιώθεις ότι είσαι», εξήγησε ο Τζερβέιζ.

Διαβάστε ακόμα: Η τρανσοφοβική Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Ricky Gervais

Αλλά αυτό φαίνεται πως δεν έπεισε αρκετούς με τον κόσμο για άλλη μια φορά να κακοχαρακτηρίζει το Netflix ότι υποστηρίζει τρανσοφοβικούς υπαλλήλους αλλά και καλλιτέχνες με κάποιους να σταματούν την συνδρομή τους καθώς το #TransRightsAreHumanRights έκανε trending στα social media. Μέχρι στιγμής πάντως το Netflix δεν έκανε καμία δήλωση για όλα αυτά.