Buzz

Δείτε πρώτοι τις «Δύο Ανάσες» της Μελανί Λοράν

στα 10

Λίγο πριν το «Δύο Ανάσες» της Μελανί Λοράν βγει στις ελληνικές αίθουσες, δείτε πρώτοι την ιστορία μιας δυνατής φιλίας που θα σας κάνει να αναπνεύσετε διπλά...

Flix Team
Δείτε πρώτοι τις «Δύο Ανάσες» της Μελανί Λοράν

Η Τσάρλι, είναι δεκαεφτά χρονών. Ζει μέσα σε έναν “ανεμοστρόβιλο” από φίλους, συναισθήματα, πεποιθήσεις ... και πολλά πάθη. Είναι μία έφηβη όπως οποιαδήποτε άλλη, στο μεταίχμιο αβεβαιότητας μεταξύ παιδικής ηλικίας και ενηλικίωσης. Είναι ταλαντούχα και όμορφη, αλλά παράλληλα βουτηγμένη στις αμφιβολίες και η καθημερινότητά της βρίθει απογοητεύσεων. Κάποια στιγμή, εισβάλει στη ζωή της η Σάρα, ένα διαφορετικό νέο κορίτσι, όμορφο και με περισσό θράσος. Πρόκειται για μια αυθεντική, αληθινή προσωπικότητα, ένα αστέρι που ξέρει να κάνει τα πάντα σωστά…. Στο σχολείο, στα πάρτι, στις σχέσεις της με τα υπόλοιπα κορίτσια και τα αγόρια, ακόμη και στις σχέσεις τις με τους γονείς, η Σάρα είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα. Ανάμεσα στις δυο κοπέλες θα ξεκινήσει μια δυνατή φιλία, όμως ο χαρακτήρας της υπέροχης αλλά εύθραυστης Τσάρλι δε μπορεί να αντέξει για πολύ τα τερτίπια και τις τσαχπινιές της απρόβλεπτης Σάρα… Οι τρόποι για να την κρατήσει για πάντα ως αποκλειστική της φίλη είναι πολλοί, ποιον θα διαλέξει όμως η Τσάρλι, στην ευαίσθητη ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται;

Η Μελανί Λοράν ήθελε από τα 17 της χρόνια να κάνει ταινία το «Respire» της Αν-Σοφί Μπράσμ. Τα χρόνια πέρασαν, η ζωή την έφερε να γίνει μια από τις πιο διάσημες νεαρές Γαλλίδες ηθοποιούς και μια ενδιαφέρουσα περίπτωση σκηνοθέτη. Μετά από το «Les Αdoptés» του 2011, υπογράφει το «Δύο Ανάσες» που έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Καννών και ταξιδεύει στα φεστιβάλ του κόσμου ως μια από τις πιο τρυφερές «κοριτσίστικες» ταινίες της χρονιάς.

«Διάβασα 17 ετών, και ήθελα πάντα να το μεταφέρω στο σινεμά. Με είχε σοκάρει πολύ. Με είχε συγκλονίσει. Όταν έπρεπε να αποφασίσω για τη δεύτερη ταινία μου, έτρωγα παρέα με τον παραγωγό μου, τον Μπρούνο Λεβί, και με ρώτησε τι σκεφτόμουν να κάνω. Του μίλησα για μια ταινία πολύ περίπλοκη, που διαδραματίζεται μέσα σε 80 χρόνια. Είδα στο πρόσωπό του ότι δεν ενθουσιάστηκε πολύ. «Αλλιώς, του είπα, υπάρχει αυτή η ιστορία μιας δηλητηριώδους φιλίας ανάμεσα σε δύο κορίτσια στην τελευταία τάξη του σχολείου». Την έχω συνέχεια στο μυαλό μου. «Με κοίταξε και είπε: «Αυτό είναι!»

Respire 607

Η Odeon και το Flix σας προσκαλούν να δείτε πρώτοι το «Δύο Ανάσες» της Μελανί Λοράν την Τρίτη 11 Νοεμβρίου στις 20.00 στο Odeon Kosmopolis. Για να διεκδικήσετε μια από τις διπλές προσκλήσεις κάντε share, like ή αφήστε σχόλιο στο post του διαγωνισμού στη σελίδα του Flix στο Facebook και μπείτε στην κλήρωση. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου.


Το «Δύο Ανάσες» της Μελανί Λοράν βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες από την Odeon την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου