Buzz

Οι «Αριστόγατες» αποκτούν κι αυτές το live action remake τους

στα 10

Η κλασική animated ταινία της Disney έρχεται να προστεθεί στο νέο, μακρύ, κατάλογο των live action μεταφορών με τον Questlove να αναλαμβάνει την σκηνοθεσία.

Οι «Αριστόγατες» αποκτούν κι αυτές το live action remake τους

Η Disney συνεχίζει ακάθεκτη τις live action μεταφορές των παλιών και αγαπημένων animated ταινιών της, με την φορά να παίρνουν σειρά κάποιες αγαπημένες γάτες με.. αριστοκρατική καταγωγή.

Η κλασική ταινία «Αριστόγατες» του 1970 σε σκηνοθεσία του Βόλφγκανγκ Ράιτερμαν θα κάνει κι αυτή το πέρασμά της ως live action μεταφορά, ακολουθώντας το παράδειγμα των «Βασιλιά των Λιονταριών», «Το Βιβλίο της Ζούγκλας» και τα επερχόμενα «Πίτερ Παν & Γουέντι» και τη «Μικρή Γοργόνα».

Το αρκετά ενδιαφέρον εδώ είναι ότι ο σκηνοθέτης της ταινίας θα είναι Αμίρ «Questlove» Τόμσον, ο οποίος είναι ιδιαίτερα γνωστός ως ντράμερ και frontman των Roots, που παίζουν ως μπάντα για το «The Tonight Show Starring Jimmy Fallon», ο οποίος έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο το 2021 με το «Summer of Soul», ένα ντοκιμαντέρ για το 1969 Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Χάρλεμ, με την ταινία να κερδίζει το βραβείο για το κκαλύτερο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους στα Οσκαρ.

Διαβάστε ακόμα: Το πρώτο τρείλερ της «Μικρής Γοργόνας» μας ζητά να γίνουμε part of her world

questlove

Η πρωτότυπη ταινία «Αριστόγατες» επικεντρώνεται σε μια οικογένεια παριζιάνικων σπιτόγατων που ανήκουν στην εξαιρετικά πλούσια Μαντάμ Αδελαΐδα Μπονφαμίλ. Αφού η ίδια υπογράφει ολόκληρη την περιουσία της στα κατοικίδιά της, ο πικραμένος μπάτλερ της Εντγκαρ απαγάγει τις γάτες σε μια προσπάθεια να αποκτήσει την περιουσία της για τον εαυτό του. Η ταινία ακολουθεί τις γάτες, με τη βοήθεια ενός φιλικού αδέσποτου, στο ταξίδι τους πίσω στο σπίτι. Οταν κυκλοφόρησε η ταινία έλαβε αρκετά θετικές κριτικές και γνώρισε εισπρακτική επιτυχία, κερδίζοντας 191 εκατομμύρια δολάρια με προϋπολογισμό μόλις 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ταινία θα είναι ένα υβριδικό live action με CGI με τον Questlove, πέρα από την σκηνοθεσία, να επιβλέπει και τη μουσική της. Το σενάριο το γράφουν οι Γουίλ Γκλακ (σκηνοθέτης των ταινιών «Annie» του 2014 και «Peter Rabbit») και ο Κιθ Μπάνιν (σεναριογράφος της ταινίας της Pixar «Φύγαμε!»).