Φεστιβάλ / Βραβεία

Φάτε Μάτια Ψάρια! To Psarokokalo επιστρέφει για όγδοη χρονιά σε ένα καλοκαίρι μόνο σινεμά

στα 10

Για όγδοη χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Psarokokalo, φέρνει το καλοκαίρι σε Σέριφο και Αθήνα με ταξιδιωτικό προορισμό τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους απ' όλον τον κόσμο.

Flix Team
Φάτε Μάτια Ψάρια! To Psarokokalo επιστρέφει για όγδοη χρονιά σε ένα καλοκαίρι μόνο σινεμά

Με περισσότερες από 120 ταινίες μικρού μήκους απ' όλον τον κόσμο υποδέχεται το καλοκαίρι το φετινό Psarokokalo, ξεκινώντας τις «διακοπές» του από τη Σέριφο, πριν καταλήξει στην Αθήνα από τις 10 έως και τις 16 Ιουλίου.

Από τις 18 Ιουνίου και για όλο το καλοκαίρι, το Psarokokalo θα βρίσκεται στο νησί των δυτικών Κυκλάδων οργανώνοντας προβολές, ημερίδες, δράσεις αλλά και την τρίτη χρονιά του Psaroloco που περιλαμβάνει βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους σε πρόγραμμα προβολών σχεδιασμένο βάσει ηλικιακής ομάδας με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους.

Σε ειδικές προβολές, το φετινό Psarokokalo έχει ετοιμάσει και θεματικά αφιερώματα, όπως για παράδειγμα αυτό στο «Σύγχρονο Ιαπωνικό Κινηματογράφου» σε συνεργασία με το Short Short Japan Film Festival, με ταινίες από την Ιαπωνία που έχουν ταξιδέψει και διακριθεί σε όλον τον κόσμο.


Παράλληλα με τις προβολές, θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Psarokokalo και ημερίδες με θεματικές για γονείς, παιδαγωγούς και δασκάλους ενώ μέσα από τα εργαστήρια Psaroloco Labs, οι ανήσυχοι μικροί φίλοι του σινεμά θα μπορέσουν να γίνουν δημιουργοί της δικής τους μικρού μήκους ταινίας. Τα Psaroloco Labs μέσω του Psaroloco Media Literacy Project, στοχεύουν να εξοικειώσουν τα αρχάρια ακροατήρια με τους βασικούς όρους της κινηματογραφικής εμπειρίας, και να προωθήσουν τον μιντιακό αλφαβητισμό. Το πρόγραμμα προωθεί την ενίσχυση της κριτικής ικανότητας του παιδιού και της δυνατότητας του να αποκωδικοποιεί εικόνες.

Και, όπως κάθε χρόνο, το κοινό του Psarokokalo, θα επιλέξει την ταινία που θα κερδίσει το μοναδικό βραβείο του φεστιβάλ - Βραβείο Κοινού Psarokokalo - ενώ για πρώτη φορά φέτος θα απονεμηθεί και το Βραβείο Κοινού Psaroloco.

2

Περισσότερες πληροφορίες για το φετινό Psarokokalo μπορείτε να αναζητήσετε στην επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ στο internet αλλά και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.


To 8o ISFF Psarokokalo και το 3ο ISSF Psaroloco θα διεξαχθούν στην Αθήνα, 10 - 16 Ιουλίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.