Φεστιβάλ / Βραβεία

altcineAction! : το πρώτο διαδικτυακό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους για τα Βαλκάνια!

στα 10

Το altcine.com, η ανερχόμενη διαδικτυακή πύλη με έδρα την Ελλάδα και στόχο την προβολή του βαλκανικού κινηματογράφου παγκοσμίως, φιλοξενεί το πρώτο online φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους των Βαλκανίων, βάζοντας στο παιχνίδι της κινηματογραφικής δημιουργίας και κριτικής νέους μέχρι 35 χρόνων.

Flix Team
altcineAction! : το πρώτο διαδικτυακό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους για τα Βαλκάνια!

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ πρέπει να είναι έως 35 ετών και να κατάγονται από τις ακόλουθες χώρες: Αλβανία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κροατία, Κύπρος, Μοντενέγκρο, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία και FYROM.

Ολες οι ταινίες πρέπει να είναι κάτω των 15 λεπτών, υποτιτλισμένες στα αγγλικά και να είναι παραγωγές από το 2010 και μετά.
Η συνολική διάρκεια των ταινιών του φεστιβάλ είναι 360 λεπτά. Μόλις ο χρόνος αυτός συμπληρωθεί καμιά άλλη ταινία δεν θα γίνεται δεκτή.

Η ανάδειξη των καλύτερων ταινιών δεν θα γίνει από κάποια επιτροπή αλλά απλούς χρήστες του Ιντερνετ από όλον τον κόσμο, οι οποίοι θα μπορούν να ψηφίσουν την ταινία που τους αρέσει πιο πολύ, δικαιολογώντας με μια μικρή κριτική την επιλογή του. Οσοι «κριτές» συμμετάσχουν στην ψηφοφορία θα διαγωνιστούν για το «Βραβείο Καλύτερου Κριτικού».

Τα βραβεία που θα δοθούν στις ταινίες και τους δημιουργούς που θα κερδίσουν περιλαμβάνουν ένα πλήρες τριετές πρόγραμμα σπουδών που οδηγεί σε Bachelor (ΒΑ Film & TV Directing), ένα διετές και ένα μονοετές πρόγραμμα σπουδών κινηματογράφου (και τα τρία, συν μια έκπτωση 25% σε όλους τους συμμετέχοντες που επιθυμούν να σπουδάσουν, προσφορά του Μητροπολιτικού Κολεγίου που αποτελεί και τον κύριο υποστηρικτή του φεστιβάλ), αλλά και τεχνικές παροχές από την TELMACO (που προσφέρει ένα AvidMedia Composer v6 software), την Αρκτο Α.Ε. και MCManios (που προσφέρουν υλικό για το γύρισμα), τους DNALab και Kώστα Βαρυμποπιώτη (που προσφέρουν color correction, DCP, sound design και τελικό μιξάζ) και τη Υafka στην Ελλάδα και την Melancholy Star στο Λονδίνο (που προσφέρουν υπηρεσίες ειδικών εφέ και storyboarding).

Μάθετε περισσότερα για το altcineAction! στην επίσημη σελίδα του altcine.com και στην σελίδα του φεστιβάλ στο facebook όπου ανανεώνεται καθημερινά.