Industry

Πρόγραμμα MEDIA: τελευταίες προθεσμίες για... καλύτερο σινεμά!

στα 10

Παραγωγοί, σκηνοθέτες, διανομείς, animators και λάτρεις των video games, αυτή είναι η δική σας ώρα! Το πρόγραμμα MEDIA σας προσκαλεί σε ενημερωτικά σεμινάρια και workshops που θα κάνουν τη ζωή και το σινεμά σας... καλύτερο.

Flix Team
Πρόγραμμα MEDIA: τελευταίες προθεσμίες για... καλύτερο σινεμά!

Αναπτύσσοντας ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητές του σε όλο το φάσμα του οπτικοακουστικού τομέα στην Ευρώπη και συνεχίζοντας αμείωτα να στηρίζει την παραγωγή, διανομή αλλά και την εκπαίδευση γύρω από τα νέα μέσα που μπορούν να γίνουν σημαντικά εργαλεία στα χέρια των κινηματογραφιστών, το πρόγραμμα MEDIA προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να αναζητήσουν, ανάμεσα στις δράσεις του, αυτή που τους ταιριάζει. Μοναδική προϋπόθεση: να τηρήσουν τις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεών τους. Διαβάστε προσεκτικά!


Production Value 2013 / The European Scheduling and Budgeting Workshop (Σιέρ, Ελβετία, 12-20 Ιανουαρίου 2013)

  • Υποβολή αιτήσεων έως: 15 Νοεμβρίου 2012

Το οκταήμερο σεμινάριο κατάρτισης διοργανώνεται για 7η φορά από τη ελβετική Focal, τα Ινστιτούτα Κινηματογράφου της Αυστρίας, της Σουηδίας και της Νορβηγίας, το καντόνι του Βαλέ και με την υποστήριξη του MEDIA. Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στον σχεδιασμό της παραγωγής και την κατάρτιση του προϋπολογισμού μίας ταινίας μυθοπλασίας και απευθύνεται σε σκηνοθέτες και παραγωγούς, αλλά και βοηθούς σκηνοθέτες και παραγωγούς. Στους συμμετέχοντες δίνονται πραγματικά σχέδια για παραγωγή, πάνω στα οποία δουλεύουν και εκπαιδεύονται, ενώ φέτος έχει μειωθεί σημαντικά το κόστος συμμετοχής για τους ανεξάρτητους τεχνικούς.

Επικοινωνία: Hannah Lichtenstein, στο e-mail h.lichtenstein@bluewin.ch, στο τηλέφωνο +33 672349520 και στο επίσημο site του FOCAL.


New Opportunities for Film and Media Literacy (16 Νοεμβρίου 2012, Βρυξέλλες, Βέλγιο)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει ένα ειδικό συνέδριο, όπου θα αναλυθεί η πρόταση της Επιτροπής για το νέο πρόγραμμα Creative Europe καθώς κι οι μελλοντικές δράσεις στον τομέα των μέσων και της κινηματογραφικής κατάρτισης.Τα θέματα προς συζήτηση συμπεριλαμβάνουν τις νέες δυνατότητες χρηματοδοτήσεων οπτικοακουστικών σχεδίων καθώς και την κινηματογραφική κατάρτιση. Συγκεκριμένα, θα διεξαχθούν δύο ειδικά σεμινάρια στο πλαίσιο του συνεδρίου, με τίτλο:

α. Επιτυχημένες πρακτικές στην Ευρώπη – πως μπορούν να μεταφερθούν;

β. Ευρωπαϊκά δίκτυα κινηματογράφου και κατάρτισης στα νέα μέσα – πως θα δημιουργηθεί ένα καλύτερο περιβάλλον συνεργασίας;

Η επιτροπή θα εξετάσει επίσης την επίδραση της τρέχουσας χρηματοοικονομικής κρίσης στις πρωτοβουλίες κατάρτισης αλλά και στις ευρύτερες πολιτικές.

Πληροφορίες στο e-mail eac-media-literacy@ec.europa.eu


Digital Strategies / Financing, Marketing and Distributing 2.0 (21-25 Νοεμβρίου 2012, Βιέννη, Αυστρία)

  • Οι αιτήσεις εξετάζονται με βάση την ημερομηνία αποστολής τους

Ο οδηγός σας στα νέα μέσα: Πληροφορία - Δέσμευση - Έμπνευση. Τα νέα μέσα ισχυροποιούν τους κινηματογραφιστές περισσότερο από ποτέ. Για πρώτη φορά είναι δυνατό να προχωρήσει ο καθένας στη χρηματοδότηση, την παραγωγή και τη διανομή του έργου του, χάρη στη ψηφιακή τεχνολογία. Σε αυτό το σεμινάριο παραγωγοί και διανομείς μπορούν να βρουν τα βασικά εργαλεία ώστε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του ψηφιακού κόσμου. Προωθήστε μπροστά την επιχείρηση σας!

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις στη διεύθυνση Erich Pommer Institut GmbH, Forsterweg 2 . D-14482 Potsdam, στο τηλέφωνο +49 (0) 3317212885, στο φαξ +49 (0) 3317212881, στο e-mail radojevic@epi-medieninstitut.de και στο επίσημο site του σεμιναρίου.


CartoonMovie2013 (6-8 Μαρτίου 2013, Λιόν, Γαλλία)

  • Υποβολή αιτήσεων έως: 23 Νοεμβρίου 2012

Το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για το Κινούμενο Σχέδιο (CARTOON) διοργανώνεται για την προσέλκυση επενδύσεων για ταινίες μυθοπλασίας κινουμένου σχεδίου που είτε έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί είτε βρίσκονται στη φάση της σύλληψης ή της ανάπτυξης. Ευρωπαίοι παραγωγοί θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους και να αναζητήσουν νέους τρόπους χρηματοδότησης και δικτύωσης, αξιοποιώντας την παρουσία πιθανών αγοραστών και διανομέων.

Πληροφορίες και αιτήσεις στη διεύθυνση CARTOON - European Association of Animation Film, Avenue Huart Hamoir 105 - 1030 Brussels - Belgium, στο τηλέφωνο +32 2 242 93 43, στο φαξ +32 2 245 46 89, στο e-mail movie@cartoon-media.eu, στο επίσημο site του προγράμματος και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.


Engage & Play (27 Νοεμβρίου 2012, Κοπεγχάγη, Δανία)

Τα παιχνίδια δεν αξίζουν τίποτα δίχως τους παίχτες. Όμως, η προώθηση ενός νέου τίτλου, μέσω της πρόσκλησης παικτών για τη γνωριμία με το νέο παιχνίδι είναι πολύ δαπανηρή, και καθώς οι σχεδιαστές παιχνιδιών έχουν πολύ μικρό προϋπολογισμό για μάρκετινγκ, πολύ συχνά η μονή λύση είναι μία πολύ δημιουργική διαφημιστική καμπάνια. Το σεμινάριο του γραφείου MEDIA της Δανίας έχει ως βασικό στόχο να προκαλέσει το ενδιαφέρον των παιχτών, ωθώντας τους να παίξουν τα νέα παιχνίδια αλλά και να βοηθήσουν οι ίδιοι στην προώθηση τους!

Πληροφορίες στο επίσημο site του MEDIA Desk Denmark, στο τηλέφωνο +45 33743442, στο φαξ +45 33743469 και στο e-mail nikolaje@dfi.dk


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του ελληνικού γραφείου του MEDIA.