Buzz

Ο Ρόμαν Πολάνσκι αρνείται τις κατηγορίες για βιασμό από την ηθοποιό Βαλεντίν Μονιέ

στα 10

O 86χρονος σκηνοθέτης αναλαμβάνει δράση μέσω του δικηγόρου του.

Ο Ρόμαν Πολάνσκι αρνείται τις κατηγορίες για βιασμό από την ηθοποιό Βαλεντίν Μονιέ

Μέσω ανακοίνωσης του δικηγόρου του, Ερβέ Τεμίμ, ο Ρόμαν Πολάνσκι αρνείται τις κατηγορίες της ηθοποιού Βαλεντίν Μονιέ για βιασμό που δημοσιεύτηκαν πριν λίγες μέρες στην Le Parisien και σκέφτεται να μηνύσει την εφημερίδα για συκοφαντική δυσφήμηση.

«Η κατηγορία αφορά γεγονότα που έχουν λάβει χώρα 45 χρόνια πριν. Ποτέ η κατηγορία αυτή δεν ήλθε σε γνώση του Ρόμαν Πολάνσκι, ή στη γνώση κάποιου δικαστικού ιδρύματος, εκτός από ένα γράμμα που εστάλη σε εισαγγελέα της Καλιφόρνια δύο χρόνια πριν, όπως δημοσιεύει η Le Parisien. Είναι αδύνατον μετά από τόσα χρόνια να συγκεντρώσει κανείς στοιχεία για να διατάξει μια σωστή έρευνα.»

Διαβάστε κι αυτό: Ο Ρόμαν Πολάνσκι ζήτησε να διαβάσει το σενάριο του «Once Upon a Time in Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο

Ο Τεμίμ συμπλήρωσε επίσης πως ούτε ο ίδιος, ούτε φυσικά ο Ρόμαν Πολάνσκι θα συμμετάσχουν στην δίκη που προσπαθούν να στήσουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωση, με αφορμή την έξοδο της ταινίας «Κατηγορώ» του Ρόμαν Πολάνσκι στις γαλλικές αίθουσες.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση της κατηγορίας της Βαλεντίν Μονιέ, ο Ζαν Ντιζαρντέν, πρωταγωνιστής του «Κατηγορώ» ακύρωσε τηλεοπτική του εμφάνιση, ενώ είναι σίγουρο πως ο Ρόμαν Πολάνσκι, αλλά και οι ηθοποιοί του, δεν θα βρεθούν στην απονομή των βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου στις 7 Δεκεμβρίου στο Βερολίνου, όπου το «Κατηγορώ» είναι υποψήφιο σε όλες τις βασικές κατηγορίες.

Διαβάστε κι αυτό: Δικαστής στις ΗΠΑ βάζει στοπ στις αιτήσεις του Ρομάν Πολάνσκι για να κλείσει η περιβόητη υπόθεση βιασμού