Buzz

Απορρίφθηκε η αίτηση του Ρόμαν Πολάνσκι να κλείσει μια για πάντα η υπόθεση που τον κρατά εξόριστο από τις ΗΠΑ εδώ και 37 χρόνια

στα 10

Μια νέα αίτηση του Ρόμαν Πολάνσκι για να κλείσει μια για πάντα η δικαστική υπόθεση που τον κρατά εξόριστο από τις ΗΠΑ από το 1978, απορρίφθηκε από Δικαστήριο του Λος Αντζελες.

Απορρίφθηκε η αίτηση του Ρόμαν Πολάνσκι να κλείσει μια για πάντα η υπόθεση που τον κρατά εξόριστο από τις ΗΠΑ εδώ και 37 χρόνια

Σε συνεδρίαση που έγινε την Τρίτη που μας πέρασε στο Λος Αντζελες, ο Δικαστής Τζέιμς Ρ. Μπράντλιν απέρριψε αίτηση του δικηγόρου Αλαν Μ. Ντέρσχοβιτζ να κλείσει η υπόθεση που κρατά τον Ρόμαν Πολάνσκι φυγόδικο από το 1978, μετά τις κατηγορίες για βιασμό που του αποδόθηκαν το 1977.

Ο δικαστής στην απόφασή του σημείωσε πως ο Πολάνσκι δεν δικαιούται σε ακρόαση διαγραφής των κατηγοριών, αφού η αιτησή του δεν στηρίζεται σε καμία υπαρκτή νομική βάση, απορρίπτωντας την αίτηση του δικηγόρου Αλαν Μ. Ντέρσχοβιτζ και της ομάδας του, διάσημων για την υπεράσπιση τόσο του Τζούλιαν Ασάνζ όσο και της Πάτι Χιρστ. Ο Ντέρσχοβιτζ είχε στηρίξει την αιτησή του σε νέα στοιχεία που προέκυψαν το 2009 και αποκάλυπταν πως ο Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου που καταδίκασε τον Πολάνσκι το 1977 ήταν προκατειλημμένος σε σχέση με την υπόθεση.

Ο Πολάνσκι επιθυμεί το κλείσιμο μιας υπόθεσης που τον κρατά εκτός Αμερικής εδώ και τέσσερις περίπου δεκαετίες, αλλά και που του έχει στοιχίσει συλλήψεις σε χώρες εκτός Αμερικής (με σημαντικότερη αυτή στη Ζυρίχη το 2009), διαιωνίζοντας μια καταδίκη που σύμφωνα με τη νομική του ομάδα έχει εκτίσει με το παραπάνω.

Διαβάστε αναλυτικά: To κορίτσι που καταδίκασε για πάντα τον Ρόμαν Πολάνσκι

Roman Polanski 607

Ο Πολάνσκι προτίθεται να ξεκινήσει τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, «An Officer and a Spy» που αναφέρεται στην «Υπόθεση Ντρέιφους» στη χώρα του, την Πολωνία, αλλά ζητά διαβεβαίωση από τις πολωνικές αρχές πως δεν θα κινδυνεύσει να εκδοθεί σύλληψή του στις Η.Π.Α., πράγμα από το οποιό κινδυνεύει από τη στιγμή που εγκατέλειψε την Αμερική το 1977, μετά από την καταδίκη του για ερωτική συνεύρεση με την 13χρονη τότε Σαμάνθα Γκέιμερ.

Απ' ότι φαίνεται, όμως, η «Υπόθεση Πολάνσκι» θα παραμείνει ανοιχτή για πολύ καιρό ακόμη, συνοδεύοντας νομοτελειακά τον 81χρονο σκηνοθέτη σε κάθε του βήμα.

Roman Polanski 607

Διαβάστε ακόμη: