Buzz

O Ρόμαν Πολάνσκι δεν θα ξεχάσει ποτέ τη Σάρον Τέιτ

στα 10

Μια (ακόμη) από τις σκοτεινές σελίδες στη ζωή και το έργο του Ρόμαν Πολάνσκι, ανοίγει ξανά με ένα βιβλίο αφιερωμένο στη Σάρον Τέιτ, την άγρια δολοφονημένη καλλονή σύζυγό του που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

O Ρόμαν Πολάνσκι δεν θα ξεχάσει ποτέ τη Σάρον Τέιτ

«Ακόμη και 40 χρόνια μετά μου είναι δύσκολο να γράψω για τη Σάρον. Είναι αδύνατον, φυσικά, να φανταστώ πως θα ήταν αν η Σάρον ζούσε. Αλλά αυτό το βιβλίο μου επιτρέπει να θυμηθώ πως ήταν.»

Σε επιμέλεια της αδερφής της, Ντέμπρα Τέιτ, το «Recollection» έρχεται σχεδόν πενήντα χρόνια μετά την άγρια δολοφονία της Σάρον Τέιτ από την «οικογένεια» του Τσαρλς Μάνσον για να θυμίσει σε όλους τη μοίρα μιας γυναίκας που έμελλε να μείνει στην ιστορία ως θύμα μιας από τις πιο σκοτεινές σελίδες στην ιστορία της σύγχρονης Αμερικής.

Συνοπτικά, η τραγική ιστορία της Σάρον Τέιτ, μια από τις πολλά υποσχόμενες νέες ηθοποιούς του Χόλιγουντ με εμφανίσεις στο θρυλικό «Valley of the Dolls» του 1967, όπου ήταν και υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα, και στο «The Fearless Vampire Killers» του Ρόμαν Πολάνσκι, τον οποίο και παντρεύτηκε το 1968 στο Λονδίνο, συνοψίζεται στην αποτρόπαια δολοφονία της το 1969, ενώ ήταν έγκυος με το παιδί του Πολάνσκι, από τη συμμορία του Τσαρλς Μάνσον.

2

Ο Πολάνσκι έλειπε από την Αμερική την ημέρα του εγκλήματος και όταν επέστρεψε ανακρίθηκε από τις Αρχές, οι οποίες όμως δεν μπόρεσαν να βρουν κάποιο κίνητρο που θα τους οδηγούσε στο συμπέρασμα πως ο σκηνοθέτης είχε εμπλοκή στη δολοφονία της. Λίγο μετά την επίσκεψή του στον τόπο του εγκλήματος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Μπορεί να γνωρίζετε πόσο όμορφη ήταν η Σάρον, αλλά δεν θα μάθετε ποτέ πόσο όμορφη ήταν η ψυχή της.»

To «Recollection» που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο στην Αμερική, αφηγείται τη σύντομή ζωή της Σάρον Τέιτ και όλα όσα ακολούθησαν τη δολοφονία της, με τον πρόλογο να ανήκει στον Ρόμαν Πολάνσκι και με πολλούς από τους σταρ που τη γνώρισαν να αφηγούνται ιστορίες από τη γνωριμία τους μαζί της. Ανάμεσά τους η Τζόαν Κόλινς, η Τζέιν Φόντα και η Πάτι Ντιουκ.

2

Διαβάστε ακόμη: