ΠΙΚ-ΝΙΚ και Μουσική και Σινεμά στη Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης

BUZZ 25 SEP 2019  /  Flix Team

Ο Σεπτέμβρης τελειώνει στη Θεσσαλονίκη με μουσική και σινεμά και καλαθάκια...

Από τις 27 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου ο χώρος της Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης ανοίγει, γεμίζει καλαθάκια και καρό τραπεζομάντιλα και υποδέχεται τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να βιώσουν έναν από τους σημαντικότερους ιστορικούς χώρους της πόλης, με έναν τρόπο… αξέχαστο!

Πιστό στον σκοπό που είχε θέσει από την πρώτη του χρονιά, να αναζητά τις νέες μουσικές της Θεσσαλονίκης, το ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival, παρουσιάζει και φέτος μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα μουσικά σχήματα της πόλης, ενώ η κάθε ημέρα κλείνει με την προβολή μίας ταινίας στον πιο απροσδόκητο θερινό κινηματογράφο της πόλης! Φυσικά, από το πρόγραμμά του δεν θα λείψουν οι προβολές ταινιών μικρού μήκους.

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου το ΠΙΚ-ΝΙΚ ξεκινά με τους Divarco & The Swingville Band, το σχήμα βασίζεται στην ιδέα ότι δυο βιολιά είναι ικανά να μεταδώσουν οποιοδήποτε μουσικό μήνυμα. Αντλώντας μουσικές ιδέες και τεχνικές από ετερόκλητα μουσικά ιδιώματα, οι Divarco επιθυμούν να ερμηνεύσουν και να πειραματιστούν από τη μουσική της swing του΄30 και τη σύγχρονη jazz έως την folk και την bluegrass. Τη σκηνή θα μοιραστούν με τους The Swingville Band με αποτέλεσμα το κάλεσμα προς το κοινό για χορό, να είναι ήδη ανοιχτό. Tη σκυτάλη της μέρας «αρπάζει» ένα νεοσύστατο σχήμα, οι Teeto που παρουσιάζουν μια σύγχρονη πτυχή της τζαζ με μια abient προσέγγιση. Με δυναμικούς αυτοσχεδιασμούς σχεδιάζουν να μαγνητίσουν το κοινό, η μουσική τους συνδυάζει avant-garde jazz και free impro στοιχεία.

Το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου στη σκηνή του ΠΙΚ-ΝΙΚ ανεβαίνουν το Christos El. Papadopoulos quintet, ένα ιδιαίτερο Ethnic/Mediterranean Jazz σύνολο που δημιουργήθηκε τον Δεκέμβρη του 2017. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στο Mysterious Train: «Η γέννηση είναι χορός. Ο έρωτας που προηγείται αυτής, επίσης. Η διαρκής κίνηση είναι αυτή που οδηγεί στην δημιουργία». Έτσι λοιπόν, η διαρκής αυτή κίνηση οδήγησε το quintet στο να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβρη του 2018 τον πρώτο του δίσκο «Mysterious Train». Ένα μουσικό οδοιπορικό σε τόπους και χρόνους που μόνο η φαντασία μπορεί να ταξιδέψει. Το ταξίδι συνεχίζεται με τους Sailing Tomatoes. Οι Sailing Tomatoes είναι μια εφταμελής μπάντα, μια παρέα φίλων που τους ενώνει η αγάπη τους για τη μουσική. Ξεκίνησαν να ταξιδεύουν για να παίζουν και κατέληξαν να παίζουν για να ταξιδεύουν.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου το ΠΙΚ-ΝΙΚ κλείνει με ένα πολύ ιδιαίτερο, δυναμικό και την ίδια στιγμή μελωδικό τρόπο. Δύο μουσικές που καλύπτουν διαφορετικά σημεία του μουσικού χάρτη. Ετσι λοιπόν οι Inner Sail, ένα κράμα από Indie pop, ambient, minimal και alternative μουσική μας παρασύρει σε ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι. Μια μουσική πρόταση που στέκετε εύκολα μουσικά τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Τέλος, στο solo project των Balloon Over Glasgow, ο Γιώργος Καραλανίδης έχοντας επιστρέψει στην πόλη, προετοιμάζει τον νέο του δίσκο μέρος του οποίου παρουσιάζει ζωντανά στη σκηνή του Πικ Νικ με έναν ιδιαίτερο και σχεδόν μοναχικό τρόπο και θα αποτελέσει το «άτυπο» soundtrack του ΠIK-NIK, που μας έλειψε και του λείψατε!

Οι κινηματογραφικές επιλογές του ΠΙΚ-ΝΙΚ εμπιστεύονται φέτος το Animasyros, το διεθνές φεστιβάλ ταινιών animation της Σύρου, που συμπλήρωσε φέτος δώδεκα χρόνια κι έρχεται στη Ρωμαϊκή Αγορά φέρνοντας του κάποιες από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους που παρουσιάστηκαν στη φετινή διοργάνωση, ενώ στη μεγάλη οθόνη του ΠΙΚ-ΝΙΚ θα προβληθούν και τρεις από τις πιο δημοφιλείς ταινίες της σεζόν που πέρασε: Η «Ευνοοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, το «Bohemian Rhapsody» του Μπράιαν Σίνγκερ και το «Blackkklansman» του Σπάικ Λι.

ΠΙκ ΝΙκ

Πρόγραμμα ΠΙΚ-ΝΙΚ 2019

Παρασκευή 27/9

 • 18.30 Divarco & The Swingville Band
 • 19.30 Teeto
 • 20.30 Ταινίες μικρού μήκους [Animasyros]
 • 21.00 The Favourite, H Ευνοούμενη (2018)

Σάββατο 28/9

 • 18.30 Christos El. Papadopoulos quintet
 • 19.30 The Sailing Tomatoes
 • 20.30 Ταινίες μικρού μήκους[Animasyros]
 • 21.00 Bohemian rhapsody

Κυριακή 29/9

 • 18.30 Ιnner Sail
 • 19.30 Balloon Over Glasgow Solo
 • 20.30 Ταινίες μικρού μήκους[Animasyros]
 • 21.00 Blackkklansman (Η Παρείσφρηση)

ΠΙΚ-ΝΙΚ 2019 | 27-29 Σεπτεμβρίου | Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης | Για κάθε ημέρα του φεστιβάλ το εισιτήριο κοστίζει 5€ | Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του ΠΙΚ-ΝΙΚ, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook κι ακολουθήστε το picnicurban στο Instagram. | Διοργάνωση: Parenthesis) | Σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.