Φεστιβάλ / Βραβεία

«Petit Plan: Americana»: 3 ημέρες με μικρού μήκους ταινίες από μια «άλλη» Αμερική

στα 10

Το «Petit Plan: Americana» επιστρέφει για 2η χρονιά, στις 19-21 Οκτωβρίου 2022, με προβολές αμερικανικών ταινιών μικρού μήκους στην Ελληνοαμερικάνικη Ενωση.

Flix Team
«Petit Plan: Americana»: 3 ημέρες με μικρού μήκους ταινίες από μια «άλλη» Αμερική

Το Petit Plan: Americana, που πρωτοπαρουσίασε το 2021 η Ελληνοαμερικανική Ένωση, επιστρέφει για 2η χρονιά, στις 19-21 Οκτωβρίου 2022, με προβολές αμερικανικών ταινιών μικρού μήκους. Φέτος, τρία επιτυχημένα Αμερικανικά Φεστιβάλ επιμελούνται το πρόγραμμα και παρουσιάζουν στο θέατρο της οδού Μασσαλίας, ταινίες που έχουν διακριθεί και ξεχώρισαν στο διαγωνιστικό τους τμήμα.

Ετσι, στο πλαίσιο του Petit Plan: Americana ΙΙ, θα προβληθούν ανεξάρτητες ταινίες μικρού μήκους που απευθύνονται σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά.

γα

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, στις 19:30 το Miami Short Film Festival παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με νέους κινηματογραφιστές. Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, στις 19:30 Το  Frameline: San Francisco International LGBTQ+ Film Festival παρουσιάζει ένα queer πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους για τη διαφορετικότητα και την ισότητα. Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στις 18:30 το Children's Film Festival Seattle παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών για παιδιά.

γφσφ

Σκοπός του Petit Plan: Americana, είναι να αναδείξει το σύγχρονο κινηματογραφικό πρόσωπο των ΗΠΑ, πέρα από τα μεγάλα στούντιο και τους ήδη γνωστούς δημιουργούς. Πρόκειται για ταινίες που εστιάζουν σε σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και σκοπό έχουν την ανάδειξη της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της πολυπολιτισμικότητας, της οικογένειας, της ελευθερίας, της αγάπης και της διαφορετικότητας. Με άλλα λόγια, αξίες που η σημερινή πραγματικότητα οφείλει να μοιράζεται και να μεταδίδει μέσα από την αμεσότητα και μαγεία της μεγάλης οθόνης.

Ολες οι ταινίες προβάλλονται με υπότιτλους στα ελληνικά.

Petit Plan: Americana | 19- 20- 21 Οκτωβρίου 2022 | Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, 10680, Αθήνα | Είσοδος ελεύθερη | Περισσότερες πληροφορίες για το πλήρες πρόγραμμα του Petit Plan: Americana καθώς και κρατήσεις θέσεων στο επίσημο site της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης.

petits plans