Buzz

Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας: Τρέιλερ για το «Pete’s Dragon» της Disney

στα 10

Ακόμα μία κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney αποκτά το καθιερωμένο live action ρετουσάρισμα από το στούντιο. Και αυτή τη φορά μάς εξιτάρει...

Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας: Τρέιλερ για το «Pete’s Dragon» της Disney

Μετά την τεράστια εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία της «Ζωούπολης» και την τεράστια εισπρακτική και καλλιτεχνική αποτυχία του «Η Αλίκη Μέσα από τον Καθρέφτη», αλλά και την αναβίωση του «Βιβλίου της Ζούγκλας», η Disney ετοιμάζεται να εξαπολύσει το επόμενο μεγάλο της στοίχημα για φέτος στο τέλος του καλοκαιριού: το «Pete’s Dragon».

Ενα από τα πολλά ριμέικ κλασικών ταινιών του που το στούντιο έχει στο φορτωμένο του πρόγραμμα, το «Pete’s Dragon» βασίζεται στο ομώνυμο φιλμ του 1977, το οποίο αφηγείται τις περιπέτειες ενός ορφανού αγοριού που μεγαλώνει στο δάσος συντροφιά με έναν δράκο.

Διαβάστε ακόμη: Αν είναι περιπέτεια, ας είναι σαν το «Moana» της Disney

Pete's Dragon 1

Στη νέα ταινία, με πρωταγωνιστές τους Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Οουκς Φέγκλεϊ, Γουές Μπέντλεϊ και Καρλ Ερμπαν, μια γυναίκα που δουλεύει ως δασοφύλακας και που έχει ανατραφεί με τις ιστορίες του πατέρα της για έναν άγριο δράκο που ζει στα βάθη του δάσους ανακαλύπτει το μυστηριώδες δεκάχρονο αγόρι. Οταν το καλεί να μείνει μαζί με την οικογένειά της στη γειτονική πόλη, η παρουσία του δράκου θα αποκαλυφθεί προκαλώντας την αναμενόμενη αναστάτωση.

Pete's Dragon 3

Αν και τουλάχιστον για μας, το πρωτότυπο φιλμ δεν κουβαλά τον αέρα των άλλων κλασικών ταινιών κινουμένων σχεδίων που η Disney έχει βαλθεί να αναβιώσει με νέες live action εκδοχές, η ταινία του 1977, μια μείξη animation και ηθοποιών, αποτελεί για το αμερικανικό κοινό μια πολυαγαπημένη οικογενειακή ταινία. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, μια καινούργια προσέγγιση της ξεπερασμένης –τουλάχιστον τεχνικά– αισθητικής της ίσως έχει κάποιο νόημα. Πόσο μάλλον όταν για τη θέση του σκηνοθέτη η Disney έχει κάνει μια απρόσμενη και μάλλον αντισυμβατική επιλογή στο πρόσωπο του Ντέιβιντ Λόουερι, τον οποίο γνωρίσαμε πριν από τρία χρόνια μέσα από το εξαιρετικά ενδιαφέρον και ολότελα ενήλικο δράμα «Μείνε Δίπλα Μου».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του σκηνοθέτη, η πρόθεσή του ήταν να περιορίσουν στο ελάχιστο τα ψηφιακά εφέ, με την εξαίρεση φυσικά του φανταστικού πλάσματος, και να κρατήσουν ένα ρεαλιστικό ύφος στην υπόλοιπη ταινία. Περιέργως, αυτό είναι εμφανές και μοιάζει να λειτουργεί στο τρέιλερ, οπότε ομολογουμένως είμαστε περίεργοι για το τελικό αποτέλεσμα.

Πατήστε το play παρακάτω για να ανακαλύψετε ότι υπάρχουν κι άλλοι δράκοι που θα μας απασχολήσουν φέτος πέρα από εκείνους του «Game of Thrones».

Δείτε παρακάτω το πρώτο clip του «Pete's Dragon» που κυκλοφόρησε στις 8 Ιουλίου κι όπου ο ήρωας του Ρόμπερτ Ρέντφορντ μαντεύει σωστά: κανένα παιδάκι δεν μπορεί να επιβιώσει για έξι χρόνια στο δάσος. Τουλάχιστον, όχι μόνο του...

Διαβάστε ακόμη

Pete's Dragon poster 1

Pete's Dragon poster 2