Industry

Η «Ζωούπολη» κάνει το καλύτερο άνοιγμα στην ιστορία της Disney Animation στο αμερικανικό box office

στα 10

Η πιο πολιτική ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, η «Ζωούπολη», κέρδισε όλα τα στοιχήματα αυτό το τριήμερο στην Αμερική, με τα ζωικά ένστικτα της κοινωνίας να κατακτούν το box office.

Η «Ζωούπολη» κάνει το καλύτερο άνοιγμα στην ιστορία της Disney Animation στο αμερικανικό box office

Σαν αγέλη συγκεντρώθηκε στα σινεμά το αμερικανικό κοινό το Σαββατοκύριακο για να δει τη «Ζωούπολη» των Μπάιρον Χάουαρντ, Ριτς Μουρ και Τζάρεντ Μπους, την καινούρια ταινία της Disney Animation που σατιρίζει και σχολιάζει τ' ανθρώπινα μέσα από την ιστορία μιας πόλης ζώων, όπου μια μικροσκοπική αστυνομικός τα βάζει με τα μεγάλα συμφέροντα και τις προκαταλήψεις των πολιτών.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τη «Ζωούπολη»: H Disney ξεπερνά τον εαυτό της με ένα νουάρ σχόλιο πάνω στις απάνθρωπες σύγχρονες κοινωνίες. Χωρίς ανθρώπους. Μόνο με ζώα.

zootopia 607

Το «Zootopia» έφερε 73,7 εκ. δολάρια στο αμερικανικό box office το τριήμερο που μας πέρασε κι έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην ιστορία των Disney Animation Studios. Το φιλμ κρατά τώρα την 9η θέση στη λίστα με τις εμπορικότερες ταινίες κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών. Στο παγκόσμιο box office, καθώς η «Ζωούπολη» έχει αρχίσει να προβάλλεται διεθνώς εδώ και τέσσερις εβδομάδες, έχει κατακτήσει συνολικές εισπράξεις 232,5 εκ. δολαρίων.

Δείτε ακόμη: Ομαδική μετανάστευση στη «Ζωoύπολη» / Γνωρίζοντας τους ήρωες

Στη δεύτερη θέση του αμερικανικού box office άνοιξε το «London Has Fallen» με τον Τζέραρντ Μπάτλερ, με 21,7 εκ. δολάρια, κατά ένα τρίτο περίπου χαμηλότερα από το άνοιγμα της προηγούμενης ταινίας με ήρωα τον σκληροτράχηλο Μάικ Μπάνινγκ, ενώ το «Deadpool», στην τρίτη θέση στην Αμερική αυτό το τριήμερο (στην 4η εβδομάδα προβολής του στις Η.Π.Α.), κατέκτησε ένα διαφορετικό ρεκόρ: ξεπερνώντας τα 300 εκ. δολάρια σε εισπράξεις, έγινε η 3η εμπορικότερη ταινία με το χαρακτηρισμό της ακατάλληλης.

Δείτε ακόμη: Μήπως την έχετε δει; Παίξτε κρυφτό με τις αφίσες του «Finding Dory»