Buzz

92 χρόνια Disney σ' ένα βίντεο 92 δευτερολέπτων!

στα 10

To μεγαλύτερο και θρυλικότερο στούντιο του Χόλιγουντ γιορτάζει τα 92 του χρόνια με ένα συγκινητικό, πραγματικά μαγικό, βίντεο.

92 χρόνια Disney σ' ένα βίντεο 92 δευτερολέπτων!

Πριν από 92 χρόνια ακριβώς, οι Γουόλτ και Ρόι Ντίσνεϊ ίδρυσαν ένα στούντιο το οποίο έμεινε στην ιστορία. Το στούντιο της Disney (αρχικά, Walt Disney Pictures) θα έφτιανε εκατοντάδες animation φιλμάκια και θρυλικές μεγάλου μήκους ταινίες - από τη «Φαντασία» και τη «Χιονάτη» μέχρι το «Βασιλιά των Λιονταριών».

Δείτε κι αυτό: Αφιερωμένο σε όλους τους καλύτερούς μας φίλους: Χρόνια πολλά Pixar!

Για να γιορτάσουν την 92η τους επέτειο, οι animatorts της Disney ένωσαν την ιστορία του στούντιο σε ένα βίντεο 92 δευτερολέπτων και το πόσταρα στο επίσημο Twitter account της εταιρίας.

Δείτε επίσης: Αυτή ήταν η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney!

Ανάμεσα σε πολλά άλλα, θα αναγνωρίσετε σκηνές από τα «Μικρή Γοργόνα», «Ποκαχόντας», «Πινόκιο», «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», υπό τους ήχους του «Starchild» του Τόμας Μπέργκενσεν.

.

Επιλέον, στο Twitter της Disney Animation ποσταρίστηκε ένα ακόμα βίντεο: αυτό του Ερικ Γκόλντμπεργκ («Hercules», «The Princess and the Frog») να σκιτσάρει μερικούς από τους διασημότερους ήρωες της Disney. Δείτε το.

.

Δείτε και διαβάστε περισσότερα: