Buzz

H επιστροφή του Μίκι Μάους

στα 10

Μετά από χρόνια καταδίκης σε προσχολικά καρτούν τηλεοπτικής αισθητικής, ο Μίκι Μάους και η παρέα του επιστρέφουν σε μια σειρά μικρού μήκους ταινιών που βρίσκουν την ιστορία της Disney να μπαίνει σε μια νέα εποχή...

H επιστροφή του Μίκι Μάους

Η Disney δεν ξέχασε ποτέ τον Μίκι Μάους... Σύμβολο της μεγάλης ιστορίας της, ο ποντικός με το κοφτερό μυαλό και την καλή καρδιά, υπήρξε για χρόνια ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε οποιοδήποτε νέο βήμα της εταιρίας, είτε αυτό ήταν η αλλαγή του logo της ή η πιο πετυχημένες ατραξιόν στα ανά τον πλανήτη πάρκα της.

Το μόνο που στερήθηκε τα τελευταία χρόνια ο Μίκι ήταν μια πραγματικά εμπνευσμένη κινηματογραφική ζωή, αιώνια καταδικασμένος να παίζει σε προσχολικά βίντεο του Disney Channel την ίδια στιγμή που οι καλλιτέχνες του στούντιο μεγαλουργούν στο επίπεδο του σύγχρονου animation ανεβάζοντας στην κορυφή άλλους ήρωες, ίσως πιο σύγχρονους, ίσως λιγότερο παιδικούς, ίσως λιγότερο ξεπερασμένους...

Μετά το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων για το «Paperboy», η Disney όμως δείχνει να επιστρέφει και πάλι στα βασικά, βάζοντας για πρωταρχικό της σκοπό την αναβίωση του Μίκι Μάους με μια σειρά εκμοντερνισμένων μικρού μήκους ταινιών με πρωταγωνιστή τον Μίκι και την παρέα του, σε έναν άτυπο γύρο του κόσμου που ξεκινάει από το Παρίσι και διασχίζει τη Νέα Υόρκη, το Πεκίνο, το Τόκιο, τη Βενετία, τις Αλπεις και τη Σάντα Μόνικα.

2

Με το ρετρό σχεδιασμό να κρατάει γερά ακόμη και σε αυτήν τη νέα προσπάθεια, η Disney συνεργάστηκε με τον Πολ Ράντις («The Powerpuff Girls») προκειμένου να παράγει 19 μικρού μήκους ταινίες που θα φέρουν και πάλι στην επικαιρότητα τον Μίκι, τη Μίνι, την Νταίζη και όλο το πλούσιο «αρχειακό» υλικό του μεγάλου βιβλίου της εταιρίας.

«Σε δισδιάστατο σχεδιασμό, η αισθητική για τα νέα μικρού μήκους φιλμ του Μίκι Μάους αγγίζει σχεδόν 80 χρόνια ιστορία και δανείζεται από το στιλ της δεκαετίας του '30, αλλά προσθέτοντας και μερικές σύγχρονες πινελιές», εξηγεί η Disney σε ανακοίνωσή της. «Τα σχέδια και για τους άλλους χαρακτήρες θα είναι στο ίδιο στιλ, τα σκηνικά θα αντανακλούν την αίσθηση του design των 50s και των 60s, ενώ η ομάδα της παραγωγής θα συμπεριλάβει και φόρους τιμής σε άλλα μυθκά πρόσωπα της κληρονομίας της Disney».

2

Για του λόγου το αληθές, δείτε εδώ το πρώτο από αυτά τα φιλμ με τίτλο «Mickey Mouse in Croissant de Triomphe», σε μια ξενάγηση του Παρισιού που, ναι, αισθητικά είναι υπέροχη, αλλά ίσως ένα καλύτερο σενάριο να έκανε πραγματικά το όλο εγχείρημα συγκινητικό:


Διαβάστε περισσότερα: