Φεστιβάλ / Βραβεία

To 7o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου πάει και στα θερινά τα σινεμά!

στα 10

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου ανοίγει τις πόρτες του στους θεατές με ένα πλούσιο πρόγραμμα από 18 Ιουνίου έως και 4 Ιουλίου.

Flix Team
To 7o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου πάει και στα θερινά τα σινεμά!

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί στηνΚαλαμάτα από τις 18 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου, καθώς και σε όλο τοδίκτυο των πόλεων της Πελοποννήσου, σε Σπάρτη, Πάτρα, Γύθειο,Ξυλόκαστρο, Αμαλιάδα, Ακράτα, Δημητσάνα, καθώς και στα νέα μέλη τουδικτύου, το Λεβίδι και το Δερβένι, από 18 Ιουνίου έως 23 Ιουλίου.

Οπως αναφέρουν οι διοργανωτές του όλεςοι προβολές θα πραγματοποιηθούν σε ανοιχτούς χώρους, λαμβάνοντας υπ'όψιν τις επίσημες οδηγίες για την ασφάλεια του κοινού, των καλεσμένωνκαι του προσωπικού.

Στο Φεστιβάλ θα προβληθούν συνολικά 58διεθνή ντοκιμαντέρ αλλά και 27 ταινίες τεκμηρίωσης Ελλήνωνδημιουργών. Οπως κάθε χρόνο, όλες οι προβολές, τα σεμινάρια και οι παράλληλεςδράσεις είναι δωρεάν και ελεύθερες στο κοινό.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις ξένες και τις ελληνικές ταινίες που θα προβληθούν στο Φεστιβάλ εδώ

Το Ταξίδι του Οδυσσέα 607 Το Ταξίδι του Οδυσσέα

Γιώργος του κέδρου 607 Ο Γιώργος του Κέδρου

Daddy Daddy

Sankara is not dead Sankara is not Dead

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Σεμινάριο με θέμα «Δημιουργώντας ένα Ντοκιμαντέρ», από τον Ολλανδόσκηνοθέτη Ρόμπερτ Ρόμπουτ για τους φοιτητές του ΠανεπιστημίουΠελοποννήσου

Σεμινάριο για το Σινεμά του Δρόμου (Street Cinema), από την Ιταλίδασκηνοθέτιδα Τέκλα Ταϊντέλι, για τους φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής ΚαλώνΤεχνών αλλά και τους νέους της περιοχής

Masterclass «Χάρτινος Κινηματογράφος: Σκηνοθετώντας μια Σελίδα Κόμικς»,από τον δημιουργό Γιώργο Μπότσο και τον διεθνούς φήμης comic artistΑντρέα Μπρούνο

Διεθνής έκθεση comics «Η 7η Τέχνη συναντά την 9η» με την συμμετοχήΕλλήνων και ξένων δημιουργών: τους Τζιουζέπε Παλούμπο και Αντρέα Μπρούνο,δύο εμβληματικούς δημιουργούς της ιταλικής σκηνής των κόμικς, τονθρυλικό Κροάτη Ντανιζέλ Ζέζελι, τέσσερις από τους σημαντικότερουςΕλληνες σχεδιαστές, τους Θανάση Πέτρου, Soloup, Γιώργο Μπότσο και SotoAnagno

Παρουσίαση του βιβλίου graphic novel του Soloúp με τίτλο «'21: Η Mάχητης Πλατείας». O Soloúp - κατά κόσμον Αντώνης Νικολόπουλος - επιχειρεί ναξαναδεί τον αγώνα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 μέσα από τα μάτιατου σύγχρονου θεατή, αναδεικνύοντας σκοτεινά μυστικά στα αρχεία τηςΙστορίας

καλαμάτα

Στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ, στις 18 Ιουνίου, σε ειδική εκδήλωση μεθέμα «Ντοκιμαντέρ για Ολους» και σε συνεργασία με το ΕΚΟΜΕ (ΕθνικόΚέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Ενημέρωσης) θα προβληθούν δύο δεκάλεπταντοκιμαντέρ με ενδογλωσσικούς, υπότιτλους και ακουστική περιγραφή, γιατο κοινό με προβλήματα ακοής και όρασης.

Η φετινή διοργάνωση θα κλείσει κατ' εξαίρεση με την ταινία μυθοπλασίας«Νοτιάς», παρουσία του σκηνοθέτη Τάσου Μπουλμέτη. Η ειδική αυτήεκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος με τίτλοΣινεμά ο Σταθμός, όπου παλιοί σιδηροδρομικοί σταθμοί ανοίγουν, για ναυποδεχτούν ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, με την υποστήριξη τουΥπουργείου Πολιτισμού του ΕΚΟΜΕ και του ΕΚΚ σε συν διοργάνωση με τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου καθώς και με τους Δήμους του Δικτύου.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ και το πρόγραμμά του στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Φεστιβάλ πελοποννήσου