3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου:

BUZZ 24 JAN 2017  /  Flix Team

Μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου διεξάγεται στην Καλαμάτα και άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου με ελληνικές και ξένες πρεμιέρες από το ανήσυχο σύμπαν της τεκμηρίωσης.

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου άνοιξε τις πόρτες του στις 20 Ιανουαρίου 2017 στην Καλαμάτα ενώ μέρος του θα φιλοξενηθεί στην Σπάρτη, Αμαλιάδα, Γύθειο, και Αργος. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει ένα πανόραμα 25 ελληνικών και 50 ξένων κινηματογραφικών παραγωγών της τελευταίας διετίας με όλες τις προβολές, τις παράλληλες εκδηλώσεις και τα σεμινάρια να είναι ελεύθερα για το κοινό.

Με την Ματιά του Ιανού 607 Με την Ματιά του Ιανού

Τα φετινά αφιέρωματα του Φεστιβάλ είναι τα «Ανθρώπινα δικαιώματα και Προσφυγικό», το αφιέρωμα «Ινδία-Γκάντι- Γιόγκα», ενώ ιδιαίτερη σημασία θα έχει και φέτος η εκπαιδευτική ζώνη.

Η εκπαιδευτική ζώνη περιλαμβάνει 3 θεματικές: ανθρώπινα δικαιώματα, αρχαιολογία και πολιτιστική κληρονομιά, οικολογία ενώ θα συμμετέχουν και σκηνοθέτες οι οποίοι θα βρίσκονται στις προβολές της εκπαιδευτικής ζώνης προκειμένου να συνομιλήσουν με τους μαθητές. Ειδική εκδήλωση θα γίνει για τα σχολεία την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου όπου θα συνδεθούμε μέσω skype με προσφυγικό καταυλισμό του Λιβάνου προκειμένου να συνομιλήσουν οι μαθητές με παιδιά πρόσφυγες της Συρίας. Το συντονισμό έχει ο Lucas Jedrzejak από την Μ. Βρεταννία σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Ketermaya και επίσημος καλεσμένος του Φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ κλείνει στις 30 Ιανουαρίου με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο Ξένος στον Ξένο. Δημήτριος Γαλανός. Μπενάρες» του Γιάννη Τριτσιμπίδα

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο επίσημο site του Διεθνούς Φεστιβάλ Πελοποννήσου.

Φεστιβάλ Πελοποννήσου Αφίσα

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.