Industry

Τα καλύτερα της Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη

στα 10

Σε ένα τριήμερο προβολών με ελεύθερη είσοδο, η Π.Ε.Κ.Κ. παρουσιάζει τις ταινίες που βράβευσαν τα μέλη της για τη χρονιά που πέρασε από την ετήσια διανομή αλλά και τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ της χώρας.

Flix Team
Τα καλύτερα της Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη

Κάθε χρονιά η Πανελλήνια Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ.) δίνει τα δικά της βραβεία στις εγχώριες κινηματογραφικές διοργανώσεις, όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας και το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στην Αθήνα, αλλά βραβεύει και τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς από αυτές που βγήκαν σε διανομή στις αίθουσες.

Για πρώτη φορά φέτος, όλες οι ταινίες που απέσπασαν το βραβείο της Π.Ε.Κ.Κ. τη χρονιά που πέρασε, καθώς και η καλύτερη ελληνική και ξένη ταινία της χρονιάς, θα προβληθούν σε ένα τριήμερο προβολών με γενικό τίτλο «Με το βλέμμα της κριτικής» που θα διεξαχθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τις 27 έως τις 29 Απριλίου 2018, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Loveless Χωρίς Αγάπη

Amerika Square 607 Amerika Square

Οι ταινίες που θα προβληθούν στη φετινή διοργάνωση, είναι οι δυο καλύτερες ταινίες της χρονιάς σύμφωνα με την πρόσφατη ψηφοφορία των Ελλήνων κριτικών κινηματογράφου («Amerika Square» του Γιάννη Σακαρίδη ως καλύτερη ελληνική και «Χωρίς Αγάπη» του Αντρέι Σβιάγκιντσεφ ως καλύτερη ξένη ταινία), καθώς και οι ταινίες που απέσπασαν το βραβείο της Π.Ε.Κ.Κ. στις εγχώριες κινηματογραφικές διοργανώσεις: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης («Ρόζμαρι» του Άδωνι Φλωρίδη), Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης («Village Potemkin» του Δομήνικου Ιγνατιάδη), Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας («Ουρανία» της Δέσποινας Κούρτη), Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας («Απαγορευμένη Επίσκεψη» του Νίκου Θεοδοσίου) και Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου («Μια Οικογένεια» του Σεμπαστιάνο Ρίζο).

Village Potemkin 607 Village Potemkin

Ουρανία 607 1 Ουρανία

Οι ελληνικές προβολές θα πραγματοποιηθούν παρουσία των δημιουργών τους και θα ακολουθήσουν Q&A sessions με το κοινό και τους συντελεστές. Στο χώρο της Ταινιοθήκης θα διατίθενται τεύχη της ετήσιας έκδοσης της Π.Ε.Κ.Κ. «Κινηματογράφος», καθώς και οι πρόσφατες μονογραφίες για τον Λουκίνο Βισκόντι και τον Αντρέι Ταρκόφσκι. Ενώ το Σάββατο 28 Απριλίου στις 20.00 θα παρουσιαστεί το νέο τεύχος «Κινηματογράφος 2017» από τους αρχισυντάκτες του, Γιάγκο Αντίοχο, Νέστορα Πουλάκο και Ιωσήφ Πρωϊμάκη.

Οι προβολές πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, την υποστήριξη της Feelgood Entertainment, της Seven Films, της BΑC Films, της Filmworks, του Νεανικού Πλάνου, του Cinemad, της Printfair, της Aegean Airlines, και με τη συνεργασία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου και του Σπιτιού της Κύπρου.

ΠΕΚΚ

Ακολουθήστε την Π.Ε.Κ.Κ. στο επίσημο site της και στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.